Ingredience:
Meloun zbavte kůry, pecek a dobře rozmixujte s cukrem a šťávou z limetky. Pokud bude třeba, propasírujte přes řidší cedník. Do sklenek vhoďte po dvou až třech kostkách ledu a přelijte směsí melounu, limetky a sirupu asi do dvou třetin. Dolijte sodovkou a znovu promíchejte. Můžete dozdobit snítkou mírně promnuté máty, aby se uvolnila její osvěžující vůně.
Ingredience:
Do vhodné nádoby nadrťte zázvor, aby se uvolnila šťáva, přidejte cukr a vymačkejte limetku. Vše pořádně promíchejte. Maliny rozdělte do sklenek a rozmačkejte. Přidejte směs zázvoru, limetky a cukru a opět důkladně odspodu promíchejte. Vhoďte po dvou až třech kostkách ledu, dolijte tonikem a ozdobte snítkou máty. Pokud máte šejkr, můžete vše připravit v něm a na závěr jen přidat tonik a mátu.
Ingredience:
Vezměte po dvou snítkách bazalky, trochu je promněte v prstech, aby se uvolnily esence, a potřete jimi vnitřek sklenky. Na každou sklenku použijte novou bazalku. Vhoďte pár kostek ledu. Ve vysoké nádobě promíchejte ananasový džus, limetku, cukr a nalijte do sklenek do dvou třetin. Dolijte sodovkou a zamíchejte.
Ingredience:
Vezměte si po dvou snítkách bazalky, trochu je promněte v prstech, aby se uvolnily esence, a potřete jimi vnitřek třetinkové sklenky. Na každou skleničku použijte vždy novou bazalku a zbytek vhoďte dovnitř sklenky. Do každé sklenky přidejte lžíci třtinového cukru, půlku citrónu nakrájeného na kostky, hrst máty a po panáku rumu. Řádně rozmělněte. Do dvou třetin dolijte sodovku, odspodu promíchejte a na závěr přidejte kopeček ledové tříště. Můžete dozdobit snítkou promnuté máty a bazalky.
Ingredience:
Do každé sklenky dejte lžičku a půl cukru, panák rumu a část předem promnutého rozmarýnu. Dobře rozmělněte. V mixéru rozmixujte mandarinky zbavené kůry, vláken a pecek a rovnoměrně rozdělte do skleniček. Odspodu promíchejte, aby se rozpustil cukr. Přidejte trochu ledové tříště nebo malinko sodovky a ledu.
Ingredience:
Vezměte půlku větvičky rozmarýnu, promněte v prstech, aby se uvolnily esence, potřete jimi vnitřek třetinkové sklenky a vhoďte dovnitř. Totéž proveďte s dalšími sklenkami. Do každé přidejte lžíci medu, panák rumu a promíchejte. Přidejte led a dolijte zázvorovým pivem.
Ingredience:
Do každé sklenky dejte dvě kuličky vína rozkrojené na čtvrtky, přidejte panák ginu, trochu šťávy z limetky a rozmačkejte. Přidejte led a dolijte tonikem. Zbylé kuličky můžete použít na ozdobení okraje sklenky nebo jen překrojit na půl a vhodit dovnitř.
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com