Pokud jste si pod pojmem ledová káva představili tekutinu na bázi kávy obohacenou o pár kostek ledu, tak vás vyvedeme z omylu. I ledová káva totiž může být alchymií a potěšením nejen pro chuťové buňky, ale i pro oči. Rozlišujeme čtyři hlavní způsoby přípravy:
Potřebujete:
Kávu nasypejte do sklenice a zalijte studenou vodou. Uzavřete víčkem, protřepejte a uložte do lednice na 17 až 24 hodin. Potom přefiltrujte a je hotovo.
Potřebujete:
Do sklenice nasypejte pár kostek ledu, zalijte tonikem a na závěr přidejte kávu.
Potřebujete:
Nejprve si připravte čokoládovou omáčku. Ingredience vložte do hrnce a za stálého míchání vařte 5 minut. Na přípravu kávy pak dejte na dno sklenice dvě lžíce omáčky, zasypejte ji kostkami ledu do třetiny nádoby a přelijte mlékem. Navrch opatrně nalijte espresso. Podávejte s brčkem na promíchání.
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com