Pohanková overnight kaše s datlemi
Tuhle snídani si můžete připravit už večer před spaním. Pohanku nemusíte vařit, stačí ji přes noc zalít vodou spolu se semínky (lněné, chia, slunečnicové) a nakrájenými datlemi. Dle chuti můžete přidat i některé zahřívací koření, jako je skořice, hřebíček nebo muškátový oříšek. Fantazii se meze nekladou, stejným způsobem si můžete připravit i kaši z ovesných vloček, které sluší i rostlinné mléko.
Smoothie
Pokud nestíháte nebo nejste zvyklí snídat „klasicky“, je smoothie tím nejrychlejším řešením. Do mixéru hoďte jakékoli ovoce nebo směs ovoce a zeleniny. Přidejte koření dle chuti a zalijte vodou nebo rostlinným mlékem (klasické mléko je podle některých výživových odborníků nestravitelné s ovocem). Naše oblíbená kombinace? Banány, mandlové mléko a špetka skořice!
Kávový koktejl s banánem
Sportující baristky (odbornice na přípravu kávy) nedají dopustit na energetickou bombu, která vás nakopne kofeinem, cukrem i trochou potřebného tuku, bez kterého máme mnohem méně energie. Budete potřebovat mixér, kvalitní filtrovanou kávu, jeden banán a lžíci kokosového oleje. Za minutu můžete snídat. Klidně v tramvaji cestou do práce.
Míchaná vejce s banánem
Tajný tip našich fitness kamarádů. Banán nakrájíte na malé kousky nebo nastrouháte nahrubo, přidáte vajíčka a osmažíme na kokosovém oleji jako klasická míchaná vajíčka. Místo slaniny ale přidáme pravé kakao, kvalitní hořkou čokoládu nebo skořici. Tenhle „bananex“ snese i ořechy, kousky jablek nebo jiného ovoce.
Jahelník
Klasika, kterou znaly už naše babičky. Jáhly uvaříme ve vodě nebo v mléce do měkka, polovinu dáme na dno dortové formy, přidáme vrstvu ovoce (švestky, jablka), kterou dle chuti přisladíme (medem, melasou nebo třtinovým cukrem) a okořeníme (skořice je i v tomto případě značka ideál). Zakryjeme druhou vrstvou uvařených jahel a na patnáct minut zapečeme v troubě.