Šťastné a laskavé…

Šťastné a laskavé…

Uplynulé dva roky vnesly do našich životů spoustu chaosu, nejistot a obav z věcí příštích a mnozí z nás teď možná mají pocit, že se ocitli téměř na konci svých sil. Jak ale říká jedna velká odvěká pravda: Největší tma bývá před svítáním. Podle numerologických předpovědí jeho první záblesky pocítíme právě letos o Vánocích, jimiž vstoupíme do zcela nové éry jemných láskyplných energií.

„Tato změna bude pro nás vysvobozením ze zlého snu, vytouženým procitnutím z temné noční můry, ze které jsme se dlouho nedokázali probudit. To vše ale pod podmínkou, že těmto novým, citlivým a laskavým energiím půjdeme naproti,“ říká numeroložka Lenka Lippertová Suchardová. „Součet jednotlivých číslic letopočtu roku 2022 dává šestku, pro kterou je charakteristická její milující, starostlivá povaha. Šestka je vřelá, citlivá, se smyslem pro humor, s permanentní potřebou naplňovat prostor kolem sebe harmonií, teplem, příjemnou atmosférou, soucitem, něhou a láskou. Čeká nás tedy ideální rok, kdy můžeme nenásilně sloučit svou práci, kariéru nebo studium s péčí o sebe i rodinu,“ dodává.

O čem jsou pravé Vánoce? Zeptejme se své duše

Co z toho plyne? Po dvou letech, kdy nám na záda ustavičně dýchal stres, teď máme konečně možnost navrátit se sami k sobě, ke svým kořenům, své podstatě, do svého nitra – k opravdovým hodnotám. Mezi ty patří i rodina a vzájemná pospolitost, domov, přátelé, sociální cítění a ochota nezištně pomáhat všude, kdo je toho zapotřebí. A kdy jindy, než o Vánocích, by měly tyto atributy přirozené lidskosti vystoupit do popředí našeho zájmu? Musíme se však dokázat povznést nad ono povrchní, ryze konzumní pojetí, které v předchozích letech vítězilo nad skutečným, duchovním poselstvím nejkrásnějších svátků v roce. Mnoho lidí už naštěstí pochopilo, že Vánoce nejsou o množství dárků pod stromečkem, nablýskaném bytě, nespočtu druzích cukroví, ledničce přetékající lahůdkami či bláhové snaze blýsknout se tím nejdražším a nejokázalejším dárkem. Nýbrž o něčem úplně jiném. O něčem, co vlastně ani není možné popsat slovy, co lze pouze vytušit, vycítit... Navnímat z atmosféry, jež panuje mezi lidmi, kteří se sešli z jednoho prostého důvodu: protože se mají upřímně rádi a chtějí spolu strávit příjemný večer.

Dejme sobě i druhým ten nejkrásnější dárek

Pokusme se v tomto duchu prožít letošní Vánoce. Bez zbytečného spěchu a stresu, bez bláhového úsilí o domnělou dokonalost, jež je pouhou iluzí a která nás jen vyčerpává a obírá o drahocennou energii. Zkusme na všechno pohlížet dětskýma očima, plnýma čiré radosti a nelíčeného nadšení, jemuž ke štěstí stačí pouhá maličkost: rozsvícený vánoční stromeček, sladká vůně vanilkových rohlíčků, lesklá kapří šupinka ukrytá pod talířem. Vždyť i všední den v sobě ukrývá stovky těchto malých radostí, natož pak Štědrý večer… Každý z nás se potřebuje po dvou vyčerpávajících letech dostat znovu do formy a napojit své smysly něčím krásným, voňavým, zajímavým, uklidňujícím i veselým. A nyní k tomu máme jedinečnou příležitost. Tak ji nepromeškejme. Energie lásky, porozumění a vzájemné pospolitosti, kterou v tento den vyšleme do světa, si přitáhne vibrace stejného druhu a jako nádherný duhový gejzír vytryskne až do nebes… Život si tvoříme svými záměry a myšlenkami. Podpořme letos o Vánocích zrod nového světa, ve kterém se budeme cítit dobře a bezpečně. Tím dáme sobě i druhým ten nejkrásnější dárek. Tak šťastné a laskavé…

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1