Jak dětem nadělit opravdovou radost?

Jak dětem nadělit opravdovou radost?

Taky se vám z té ohromné nabídky všelijakých hraček, vychytávek a blbůstek točí hlava? A co vůbec darovat dítěti, které se pro samé plyšáky nebo jiné serepetičky málem nevejde do pokoje? Jak vyřešit Vánoce, abychom nenakoupili jen další krám?

Kreativní hračky zabaví někdy i na dlouho

Autodráhy, skládací domky, kreslící sady, stavebnice nebo puzzle patřívají k rodinným pokladům, někde se dokonce dědí z generace na generaci. Takové lego si užijí všichni, rodiče nevyjímaje. (No dobře, šlápnout nechtěně na kostičku je na smrt, ale co bychom pro děti neudělali.)

Populární postavičky

Princezna Elza nebo Sofie, Máša a medvěd, Prasátko Pepina, Spiderman, Iron man a další a další a další... Dárky s touhle tématikou jsou sice, pravda, drahé až hanba, ale jestli se dítko nachází ve fázi hysterického obdivu, není celkem co pokazit.

Děti čtou, ne že ne

Pokud chcete mít záslužný pocit, že vedete potomky k četbě, trh chrlí kvanta knih. Jestli se dítě už na nějakou tu ságu chytlo, kupte jednoduše další díl, jinak vsaďte na klasiku. Ne, nemyslíme Jiráska, ale spíš Harryho Pottera, Pána prstenů, Terryho Pratchetta, Šrutovy Lichožrouty a pro pokročilejší třeba populární Mládí v hajzlu.

Za sportem až ke stromečku

Jestli jste v rodině obšťastněni malým sportovcem, zamiřte do sportovních potřeb. Hokejky, míče, správné boty, lyžáky a tak dále... Pozor, raději nenakupujte naslepo, vemte potomka s sebou a přiberte případně osobu, která problematice rozumí.

Za děti ještě krásnější

Jistě, vaše dítě může být to absolutně nejpůvabnější ze všech, ale neškodí přidat třešničku na dort. Dnes už i mnozí kluci chtějí "vystajlovat", o dívčím pokolení nemluvě. Nebojte se s nimi navštívit drogerii nebo butik, oni už vám poradí, co by si přáli.

Nadělit můžete hodně. Abyste si navzájem udělali radost, je dobré přidat jednu nenápadnou ingredienci - pozornost. Poslouchejte, sledujte se navzájem, domluvte se spolu, co byste rádi. Čas a pozornost ocení děti především plus jsou tyto komodity zdarma.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1