Příprava všech drinků je stejná. Vodu nebo džus smícháte s alkoholem a kořením, přiklopíte pokličkou a pomalu zahříváte. Nápoj by nikdy neměl projít varem. Jakmile zpozorujete náznak bublání, okamžitě vypněte a podávejte v hrnku nebo sklenkách, které zvládnou vyšší teplotu.
Teplé alkoholické drinky
Kořeněný grog
- 4 panáky oblíbeného rumu
- 500 ml vody
- hřebíček, skořice, badyán, kardamom, vanilkový lusk
- kousky pomeranče
Máslová becherovka
- 4 panáky Becherovky
- 500 ml vody
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
- 3 plátky másla
- skořice, badyán, hřebíček
Horký hruškový Fernet
- 4 panáky Fernett Stock
- 500 ml hruškového džusu
- hřebíček
- kousky hruškového kompotu
Whiskey štrúdl
- 4 panáky whiskey
- 500 ml jablečného džusu
- skořice
Zázvorová smršť
- 4 panáky whiskey nebo bourbonu
- 500 ml vody
- 1 lžíce medu
- 1 lžička strouhaného zázvoru
Medvědí mléko
- 4 panáky rumu
- 300 ml mléka
- 100 ml kondenzovaného mléka
- 2 lžíce medu
Vánoční drinky pro děti
Tekutý štrúdl
- 500 ml jablečného džusu
- skořice
- měsíčky jablíček na ozdobu
Horká hruška
- 500 ml hruškového džusu
- hřebíček, skořice, kardamom
- kousky kompotované hrušky
Dětský svařák
- 400 ml brusinkového džusu
- 100 ml pomerančového džusu
- koření na svařák
- 1 lžíce medu
- kousky pomeranče a mandarinky
A pokud byste měli chuť spíše na nějaký studený vánoční likér, několika recepty se můžete inspirovat v loňském článku Kouzlo vánočních likérů.
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com