Máte doma malou Rybku? Poradíme vám, jak na výchovu dle zvěrokruhu!

Máte doma malou Rybku? Poradíme vám, jak na výchovu dle zvěrokruhu!

Máte doma potomka ve znamení Ryb? Sepsali jsme pro vás stručný manuál, kterým se můžete při výchově řídit – tedy s ohledem na individualitu každého dítěte.

Citliví malí vodomilové

Jaké že jsou děti ve znamení Ryb? Jsou citlivé, vnímavé, mírumilovné a tvůrčí. Protože se jedná o vodní znamení, milují vodu. Voda je pro ně přirozeným prostředím – což rodičům dává tak trochu návod, jakým koníčkům a aktivitám se společně věnovat. Děti narozené v Rybách mívají výrazné umělecké cítění, jsou empatické a nesmírně obětavé. Právě tyto rysy jejich povahy a charakteristických rysů z nich dělají adepty na pomocné profese, ale i na svobodná povolání kreativních duší. Jak tyto senzibilní děti vychovávat, aby z nich vyrostli svobodní a sebevědomí jedinci?

Jaký je život s dětmi ve znamení Ryb?

Nejprve se začtěte do typických projevů života s malými Rybami, protože pak lépe pochopíte, jak k ratolesti přistupovat a co uplatnit v rámci zdravé výchovy. Ryby jsou schopny své rodiče ovládat hlubokým pohledem, ale nenechte se tedy zmást. Mají dobře vyvinutou intuici a nenechají se opít rohlíkem. Děti Ryby jsou citlivé, a přesně takové jednání vyžadují. Křivdy, ublížení a hádky snášejí velmi špatně. Jsou to hloubavé, empatické a přátelské osobnosti, ochotné vrhnout se do pomoci lidem i zvířatům. Už od jejich raného dětství se můžete setkat s jejich chytrými dotazy, které se týkají různorodých témat.

 

Kam s malými Rybami zamířit?

Kde s dětmi v Rybách trávit čas? Asi vás nepřekvapí, že u vody. Zurčící potok, les, vodopády, jezero, moře, slunce i déšť. Ryby milují přírodu a rády ji vnímají všemi svými smysly. Děti se s vámi rády pustí do outdorových dobrodružství, vyrazte na hory, k moři, cestujte, kempujte. Stejně tak si zamilují muzea, botanické zahrady či zajímavé interaktivní výstavy. Vyhněte se pouze místům, kde hrozí davy a konflikty – zvýšená citlivost dětí je nebezpečná tam, kde děti nemají dostatečnou ochranu a své bezpečné prostředí. Pozor, to však neznamená vyhýbat se větší socializaci – vždy se však pokuste vžít do dítěte a akci mu zpříjemněte.

Jak reagovat na dětskou fantazii?

Děti v tomto znamení zvěrokruhu mají bujnou fantazii. Představivost se někdy mísí s realitou, ale nejde o nic špatného. Ani imaginární kamarádi v tomto případě nejsou výjimkou. Dětem umožněte své příběhy vyprávět, malovat, psát. Podporujte jejich fantazii, pomůžete jim rozvíjet kreativní myšlení. Nebojte se být k dětem citliví, naslouchat a láskyplně je podporovat. Ostatně, to platí pro děti všech znamení.

 

Individuální přístup? Záruka k úspěšné výchově

A jak tedy vychovat děti ve znamení Ryb? Klíčem je dopřát jim bezpečné prostředí, individuální přístup a podporu. Pozor, Rybky se často až příliš navážou na hračku, místo či domácího mazlíčka. Učte je trpělivosti, samostatnosti a pochopení, že prostředí je potřeba měnit a je v pořádku nemít své kamarády a blízké stále u sebe. Přestože jsou malé Ryby citlivé a empatické, i v jejich dětství hrozí výbuchy emocí. Rodič by měl být jejich přístavem – místem, ve kterém najde dítě vždy oporu. Doma se vyhýbejte napětí a konfliktům, které by mohly v případě citlivých Ryb vyústit až v traumata či bloky.

 

Čím Rybky potěšit?

Veďte je k umění, hudbě, tvořivosti, pohybu. Jejich kreativita je nesmírným darem – při správné výchově se může stát, že z dítka vyroste úspěšný umělec. A kdyby ne umělec, pak třeba skvělý zdravotník, psycholog nebo myslitel.

Zdroje: https://motherclub.cz/dite-ve-znameni-ryb-jake-ma-povahove-vlastnosti-a-jak-by-se-k-nemu-rodice-meli-chovat/

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1