Jak vychovávat dítě ve znamení býka? Chce to lásku a respekt!

Jak vychovávat dítě ve znamení býka? Chce to lásku a respekt!

2 min. čtení Redakce
Vychovávat děti ve znamení býka je téměř za odměnu. Malí býčci dobře spí, dobře jí, nebývají nemocní a jsou sportovně založení. Býk však patří mezi „rohatá“ znamení, a stejně jako beran, umí své růžky ukázat. Tipy, jak k malým býkům přistupovat, aby své růžky nevystrkovali příliš často a vám přinášela jejich výchova jen radost, vám přinášíme.

Klidný a rozvážný býk

Malý býk je klidné a rozvážné dítě, které má rádo svůj klid a pohodu. Ačkoliv pro býka je typická tvrdohlavost, na rozdíl od berana, který jde tvrdě za svým, je býk mnohem rozvážnější a pomalejší, ovšem často také houževnatější a urputnější. Pokud si býk stanoví svůj cíl, věřte, že dříve či později k němu dojde. Svoji býčí povahu rodičům ukáže ve chvíli, kdy se mu něco nelíbí. Svoji nelibost umí dát patřičně najevo a mnozí rodiče jsou pak nemile překvapeni, kde se to v tom jejich klidném drobečkovi bere. Ale takový je býk. Dlouho zůstává nehybně stát, ale překročí-li věci určitou mez, nekompromisně zaútočí. A v takovém případě je nejlepší dát se na útěk, což ovšem neplatí v případě výchovy.

Býci požitkáři

Znamení býka vládne planeta Venuše, v řecké mytologii bohyně krásy a lásky Afrodita. Býci jsou velcí estéti a požitkáři, a to i ti v nejútlejším věku. Milují hudbu, obrázkové knihy, interaktivní a líbivé hračky. Chcete-li býka opravdu potěšit a zaujmout, na dřevěné hračky raději zapomeňte. Býci jsou materiálně založeni, a proto váš potomek bude mít tendence věci sbírat a hromadit. Požitkářství se ale projevuje i v jídle. Býci už od malička dobře a rádi jí, a proto je u starších dětí nutné hlídat nadměrnou konzumaci sladkostí a jiných nezdravých pochutin.

Rutina namísto změn

S malým školákem ve znamení býka se příliš stresovat nebudete. Jde o děti zodpovědné, klidné, ctižádostivé a ambiciózní. Býci ví, co chtějí a jdou si za svým cílem. Jsou rádi ve společnosti, ale netouží být jejím středem. Ve srovnání se svými vrstevníky bývají často svým okolím vnímány jako děti psychicky vyspělejší. S těmito dětmi vás čeká i klidná puberta. Býci milují pohodu, snaží se vyhýbat hádkám a konfliktům. Býci mají rádi svůj klid, bezpečné a známé prostředí domova a každodenní rutinu. To, co opravdu nesnáší jsou změny, které je vyvádí ze zaběhnutých kolejí. Malé děti baví hry, které dobře znají a vyžadují opakování. Starší děti vynikají během her, u kterých je nutná soustředěnost.

Citlivě a s láskou

Pokud existuje tip, jak malé býčky vychovávat, pak je to s láskou, ostatně jako každé dítě. Malý býček bude prospívat bude-li cítit hranice, ale stanovené s láskou a s respektem k jeho osobnosti. Velkou výhodou je, že tyto děti jsou nejen ochotné naslouchat, ale také poslouchat. Hranice, které býk přijme, bude zodpovědně akceptovat, ovšem za předpokladu, že budou mít své logické opodstatnění. Násilím, tlakem a hrozbami s malým býčkem nic nezmůžete. Zákazy a výhružky na býka zkrátka neplatí. V takovém případě se nejen dítě, ale i dospělý „zabejčí“ a vy s ním nic nezmůžete. Pohlazení, objetí, láska a diskuse jsou nejlepší způsoby, jak malého býčka vychovávat. Respekt vůči tomuto zemskému znamení vám může jeho výchovu velmi usnadnit.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1