I muži mohou padnout do milenecké pasti

I muži mohou padnout do milenecké pasti

Znáte to, krásná, mladá, bez závazků, lehce naivní a až po uši zamilovaná do muže středního věku se slušnými příjmy a postavením. Mnohdy jdou však i peníze stranou a zamilují se vrstevníci. Jde prostě „jen“ o lásku. Přemýšlel ale někdy někdo o tom, že se tohle může stát i v obráceném scénáři?

Post romantismus

Říká se, že ženatý muž se nikdy nerozvede. Najde se pár filmů, které to vyvrací, ale především najdeme hodně těch, které to potvrzují. V obráceném partu, kdy se zamiluje vdaná žena do svobodného muže, je spíš ohlédnutím k ruským romanopiscům. Ukročme ale od románů typu Anna Karenina a stoupněme si nohama na zem svého předměstí, kde žijeme. Co vidíme? I po tak dlouhé době nazíráme na pozůstatek doby romantismu, která v sobě nese poselství dramatu v jakékoliv době. Smrtelná esence je ale vyhnutelná. Přeci jen máme osud, a především život ve vlastních rukou, nebo ne?

Jak se to vlastně stane?

Zamilovat se do krásné ženy je rychlejší než se naučit zavazovat tkaničky. Proč zrovna tkaničky? Protože se učíte, co a jak přehnout, kde co prostrčit, aby výsledkem byla klička. Vztah svobodného muže s vdanou ženou není nic jiného než právě soubor kliček, přesmyček, ve kterých není radno ztratit hlavu. Ta se pak může snadno ocitnout v dost úzké smyčce stahující se kolem krku. A než se nadějete, dusí vás to a špatný krok vás může připravit přinejmenším o rozum. A jistě už víte, že s přibývajícím věkem bolí zlomené srdce víc než ve dvaceti.

Jak poznat, čeho jsem se stal obětí?

Mezi námi je spoustu žen, které se vdaly a věděly, že finanční zázemí je pro ně důležité. Stane se ale, že tyto hýčkané ženy postihne strašná nemoc – nuda! Mnohdy se nudí pod tíhou rostoucího nezájmu svého partnera a přibývající až propastnou názorovou nesrovnalostí. A tak se z vdaných žen stávají „Mingles“ – Married but singl, tedy ženy vdané, ale svobodné. Taková žena má vše a přesto tomu něco chybí.

Když to bafne

Ano, vzplanutí je na dosah. Stačí, aby se přiblížil muž, který takovou ženu zahrne lichotkami a ona se rozpouští jako cukr v už tak dost sladkém čaji. Přeskočí jiskra, co by zapálila celé strniště, a je to, kde? V pytli přece! Ale pro koho? Vdaná žena získává pozornost, muž ženu vysněné krásy a intelektu. Oba zahoří. Zatímco muž se chová jako poblázněná sedmnáctka, vdaná paní jen zakládá další kartu svých zájmů mezi ostatní priority.

Nevyhnutelné trápení

Čas neúprosně plyne a muž začne cítit touhu po naplnění vztahu. Bohužel. Žena bohatého manžela a matka dětí začne slibovat rozvod. První měsíce milenec netrpělivě čeká. Pak začne klást nepříjemné otázky typu, kdy se žena rozvede. Tím ale jen kazí společné chvíle, pro které jsou přeci právě teď spolu, může namítat žena. Navíc za chvíli musí odejít za kamarádkami na golf a muži musí stačit hodina týdně. Pro ni je to totiž mnohonásobně víc, než doposud dostávala v pozornosti od svého muže.

Z pár měsíců je najednou půl roku, pak rok a když je to rok a půl a pořád se nic neděje, je na čase si uvědomit, že se muž stal obětí svých představ. Ale lze se z pohledu ženy něčemu takovému divit? Myslím, že ne. Když někde chybí láska, nabízí se její hledání někde jinde. Když ale ono někde jinde začne přesahovat určitou hranici, naplní se v takové ženě v první řadě zodpovědnost vůči dětem, které v příběhu hrají hru na pozadí a vlastně ani netuší, čeho jsou právě součástí.

Rozřešení

Je krásné cítit svěží vítr života, ochutnávat nové a dychtivě prahnout, ale... Pokud jsme se již pro někoho jednou rozhodli a neexistuje objektivní důvod ke změně, kdy je manžel alkoholik a bije ženu, děti apod., není možná důvodu něco urychleně měnit. Protože, i kdybychom každý den jedli kaviár, jež jsme právě okusili, jednoho dne nám zevšední i on. Navíc, své nedořešené záležitosti odnášíme do nového vztahu. Pokud je někde „obsazeno“, respektujme to. Jestliže něco nefunguje, ať se to nejdříve opraví či nahradí svobodou, a teprve pak ať se přistupuje k novým řešením.

Myšlenka na závěr

A proč dříve vztahy měly pevnější pouto? Bylo to vzájemnou úctou, respektem, nebo pílí potřebnou k udržení vztahu? Zeptejme se právě svých rodičů a prarodičů na životní rady a nehledejme je ve statusech na facebooku. Rodina, která vás navíc zná, vám poradí lépe. A tentokrát můžete darovat lajk v podobě času stráveného s rodinou, protože to je pro ně to nejcennější, váš skutečný čas.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1