Vychytávky na svah

Vychytávky na svah

Chystáte se s rodinou na lyžovačku? Stačí jet třeba jen na víkend a už vás může děsit představa, kolik věcí budete zase muset zabalit. Naštěstí v některých případech existují i chytrá řešení.

Investujte do kvalitního prádla

Zimní oblečení bývá tím, co nám v zavazadlech zabírá nejvíce místa. Možností, jak prostor ušetřit, je nakoupit funkční termoprádlo pro děti i dospělé. Je sice dražší než obyčejné oblečení, ale s sebou vám stačí jen pár kousků. Navíc po přeprání rychle schne a nebývá tak „naducané.“

Jen sušenka nestačí

Při lyžování celé rodině jistě vyhládne. Jenže nabídka rychlého občerstvení bývá dost jednotvárná – hranolky, smažený sýr nebo hamburger. Většinou se po takovém jídle budete cítit víc unavení než nabití energií. Co si tedy zabalit sebou? Zkuste třeba krůtí nebo kuřecí sendvič, tortillu plněnou zeleninou, sýrem a vajíčkem a jestliže máte rádi sladké, přidejte si do batůžku domácí makový závin. Na hory se hodí svačiny ze sacharidů, z nichž si tělo může brát energii okamžitě.

Vychytávky pro malé i velké

Mezi praktické drobnosti, které na svahu jistě uvítáte, patří například natahovací držák na skipas, dobíjecí hodinky nebo třeba speciální signalizační zařízení pro ty, kteří se chystají do míst, kde by mohl hrozit pád laviny. Hodit se mohou i speciální rukavice, v nichž můžete ovládat dotykový telefon nebo třeba MP3. Pro ty, které trápí prokřehlé prsty na rukách, se na trhu objevily vyhřívané rukavice s nastavitelnou teplotou.  

Na co nikdy nezapomenout

Dnes je naštěstí již samozřejmostí všech malých i velkých lyžařů helma. Pokud míříte do zahraničí, určitě nepodceňte pojištění pro vás i děti. Před odjezdem je ideální udělat si podrobný seznam, jen tak máte jistotu, že si doma nezapomenete třeba zrovna lyže.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1