Úklid jako posilovna

Úklid jako posilovna

Dělá se vám nevolno při pohledu na koberec plný psích chlupů, zaprášené police a koš přetékající prádlem, které tam už straší skoro týden, takže je jasné, že při jeho žehlení budete muset vyvinout nadlidskou sílu? Zkuste to vzít z té lepší stránky. Při domácích pracích spálíte spoustu energie a vytvarujete si postavu. A to pěkně v klidu a soukromí, aniž byste musela vytáhnout paty z domova.

Ruku na srdce, do cvičení se člověku taky často nechce, ale pak je rád, že to zvládl, a dostaví se pocit uspokojení. S úklidem je to podobné. A má to navíc jednu výhodu – kromě toho, že si dáte zdravě do těla, budete mít doma pěkně útulno a čisto. Takže už žádné výmluvy a jdeme na to. Začneme rovnou od podlahy.

Při luxování projeďte každý kout

Hodinka luxování j energeticky zhruba stejně náročná jako hodinová procházka v pozvolném tempu. Spalování kalorií můžete ještě podpořit tím, že si k tomu pustíte nějakou bezva taneční muziku a trochu si zařádíte s vysavačem. Koneckonců, vždyť vás u toho nikdo neuvidí, tak o co jde? Snažte se také vysávat důkladně, poctivě projeďte všechny škvíry, záhyby a kouty – při výpadech se tělo nádherně protáhne a vy kromě nohou posílíte také zadeček a celý stabilizační systém, který je nezbytný pro pěknou a symetrickou postavu. Tímto způsobem se za 60 minut snadno přehoupnete přes hranici 240 kcal.

Posviťte si na horní část skříní

Tahle činnost je docela nuda, když si ale uvědomíte, že si tím skvěle formujete svaly na rukách, možná vás to začne i bavit. A rozhodně se nedržte při zemi, přesněji řečeno v úrovni očí, ale stoupněte si na špičky a zajeďte prachovkou také na skříně a police, kam jen tak snadno nedosáhnete. Je to báječný strečink pro celé tělo, při kterém spálíte až 130 kcal za hodinu. Přibližně stejného množství energie vás zbaví hodina strávená při vaření či mytí nádobí, nebo 30 minut umývání podlahy a věšení prádla.

Posilujte během žehlení

Nesnášíte žehlení? Nejste sama. Právě tahle domácí práce však patří k energeticky nejnáročnějším. Za hodinu „píglování“ lehce odbouráte až 160 kcal. Připadá vám to málo za takovou dřinu? Tak si to malinko zostřete, například tím, že se při žehlení budete snažit střídavě stát na levé a pravé noze. A hned to bude o něčem jiném!

Místo mopu použijte hadr

Jestli jste zvyklá mýt podlahu mopem, vyměňte ho za hadr, zaklekněte pěkně na zem a kalorie budou mizet jedna báseň. Případně si vezměte na pomoc rejžák a podlahu důkladně vydrhněte. Naše babičky to dělaly zrovna tak, a aniž by to tušily, krásně při tom posilovaly břišní a prsní svaly. Za hodinku se tak bez problémů zbavíte až 200 kcal.

Další domácí spalovače

  • mytí oken – 145 kcal / 60 minut
  • leštění nábytku – 124 kcal / 60 minut
  • úklid kuchyňské linky – 367 kcal / 60 minut
  • převlékání postelí a stlaní – 240 kcal / 60 minut
  • úklid koupelny – 115 kcal / / 60 minut

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1