Příprava pleti na podzim? Zásadní je dostatečná hydratace

Příprava pleti na podzim? Zásadní je dostatečná hydratace

6 min. čtení Lucie Jankovská
Naše pleť je během podzimu vystavena mnoha vnějším vlivům, působí na ni chlad, mráz a také vítr. Mimo to se musí vypořádat s prudkými změnami teplot. Všechny zmíněné faktory představují po naší pokožku obrovskou zátěž, kterou je třeba kompenzovat vhodnou péčí.

Na podzim by nemělo dojít pouze k obměně šatníků, drobné změny si vyžaduje i Vaše rutina péče o pleť. V létě jste byli vystaveni intenzivnímu slunečnímu záření a s velkou pravděpodobností i chlorované bazénové vodě, které Vaši pokožku vysušily. V tomto období tak pleti nejvíce schází vlhkost a při péči je tedy nutné zaměřit se hlavně na dodání tolik potřebné hydratace. Připravili jsme pro Vás proto pár tipů na účinnou hydrataci pleti, ale také další rady, jejichž dodržování udrží Vaši pokožku v perfektním stavu. 

Nové roční období si žádá nový krém

Na podzim byste měli vyměnit lehký pleťový krém za krém s hutnější konzistencí, který vám zajistí dostatečnou hydrataci a také přísun živin pro Vaši pokožku. Výživnými látkami jsou například oleje - arganový, olivový, meruňkový, nebo másla - kakaové, banbucké. Skvělé výsledky mají i krémy obsahující kyselinu hyaluronovou. Velkým plusem bude, když zvolíte krém s antioxidanty, které přispívají k regeneraci pleti a také jí poskytují ochranu. 

Před zakoupením nového krému si pečlivě přečtěte složení a nejlépe se vyhněte přípravkům, které obsahují syntetické látky jako jsou parafín, vazelína, konzervanty, silikony a další.

Hydratace a zase hydratace

Prázdninové vysoké teploty a následná změna na chladnější podzimní počasí Vaší pokožce vůbec nepomohly, spíše naopak. Teď tedy nastává vhodná doba na to svou pleť pořádně zregenerovat. Nejdůležitějším bodem, který byste neměli ve Vaší podzimní rutině péče o pleť vynechat, je hydratace. Tu lze pokožce dodat i jinak než pomocí krémů. Účinný je také kolagen, který můžete jednoduše zařadit do jídelníčku, buď v podobě masných výrobků, nebo nejrůznějších doplňků stravy - tabletky, rozpustné prášky, atd. Dalším skvělým pomocníkem je už výše zmíněná kyselina hyaluronová, kterou lze pleti dodat podstoupením řady kosmetických a estetických procedur a zákroků. 

Nezapomínejte pečovat o suché rty

Na péči o pleť nebo vlasy většinou nezapomínáme, ale jsou i místa, u kterých nám nepřijde péče tolik důležitá. Výborným příkladem jsou rty, kterým lidé potřebnou péči často nevěnují a je tedy třeba zdůraznit, že opravdu i rty si naší pozornost zaslouží. Pokud nestojíte o suché a popraskané rty, vsaďte na pravidelný pitný režim, který zajistí dostatečnou hydrataci během celého dne. Co se týče kosmetiky, v kabelce by Vám v žádném případě neměl chybět balzám na rty. A pokud chcete svým rtům opravdu dopřát, vyzkoušejte jednou týdně speciální peeling, který vytvoříte snadno tak, že smícháte med s cukrem a následně vzniklou pastu nanesete na rty a promasírujte. Na závěr pastu opláchnete vodou a Vaše rty budou v mžiku krásně vláčné a lesklé. 

Vyzkoušejte oční krém

Oční okolí je velmi citlivé, a proto je důležité zvolit vhodnou péči. Zvláště na podzim Vás mohou kruhy nebo otoky pod očima pěkně potrápit, ale nemusíte kvůli tomu hned smutnit. Kvalitní oční krém dokáže s těmito problémy hravě zatočit a Vaši pleť krásně rozzáří a vyživí.

Neodkládejte ochranný krém s UV faktorem

Že slunce už dávno nesvítí tolik, co během léta? To je sice pravda, ale nenechte se zmást. I na podzim jsou sluneční paprsky poměrně agresivní a pokožku je tedy opravdu nutné chránit krémem s UV faktorem, alternativou může být i vhodně zvolený makeup s UV ochranou. Pamatujte, že krémem s UV faktorem se nechráníte pouze před slunečním zářením, ale také před mrazem.  


Foto: Shutterstock

Zdroje: realsimple.com, pharmapoint.cz, krasanamiru.cz, ipsy.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1