Aromaterapie - tipy na vánoční dárky

Aromaterapie - tipy na vánoční dárky

Zima a obzvláště Vánoce jsou ideálním obdobím na rozšíření aromaterapeutického kufříku. Nebo darování vhodných aromaterapeutických dárků těm, kteří o nich dlouho uvažují a ještě se k jejich pořízení nepropracovali.

Tip na vánoční dárek č. 1: Difuzér

Pokud ještě někdo ve vašem okolí nevlastní difuzér a touží po něm, je čas to napravit. Difuzéry jsou vítaným dárkem pod stromeček. Jen je potřeba nenápadně zjistit, o jakém budoucí obdarovaný uvažuje. Můžete pořídit ten, na který se kapou jenom esenciální oleje nebo jiný druh s rozmlžovačem. Ten bez rozmlžovače je tišší na provoz a neředěné esenciální oleje vydrží déle v prostoru. Pokud koupíte difuzér s rozmlžovačem, je potřeba počítat s určitou mírou hlučnosti kvůli malému vodnímu čerpadlu v difuzéru. K difuzéru můžete dokoupit třeba nekonzervované hydroláty (více o nich se dozvíte v článku Co jsou hydroláty a jak je využít?)  nebo esenciální oleje, které jsou obecně dobře snášené jako citrusy, petitgrain, kadidlo nebo geránium.

Tip na vánoční dárek č. 2: Aromalampa

Pokud mají vaši blízcí radši světlo svíčky, tip na vánoční dárek, kterým je potěšíte je určitě aromalampa. Měla by být co nejlépe udržitelná, ideálně ze skla nebo porcelánu. Keramické aromalampy jsou sice krásné, ale nejsou zrovna moc praktické na čištění. Důležitá je také jejich výška a šířka nádržky. U příliš malých aromalamp se může připalovat esenciální olej. Větší aromalampy (nejlepší jsou velikosti 9-11cm) s širší nádržkou jsou praktičtější, protože nemusíte tolik hlídat to, jak se vypařuje voda a esenciální oleje se v nich zahřívají tak, aby se nepřipálily. K aromalampě můžete dokoupit třeba přírodní vosky.

Tip na vánoční dárek č. 3: Vykuřovací pícka

Další tip na vánoční dárek je tak trošku jiná aromaterapie. Vykuřování si totiž získává stále větší popularitu. Pokud nechcete používat kadidelnice s uhlíky a solí nebo pískem, vykuřovací pícka tolik nekouří a může být příjemnější pro začátečníky v práci s vonnými dýmy. K vykuřovací pícce můžete koupit nějakou hezkou směs suchých rostlin, ať už vánoční, afrodiziakální nebo čistící. V závislosti na tom, na co by se obradovaný rád zaměřil. Vykuřovací pícky jsou nejen praktický, ale také hezký bytový doplněk. Pokud s nimi nemáte zkušenosti, určitě je dobré popřemýšlet jako o vánočním dárku také o kurzu vykuřování.

Tip na vánoční dárek č. 4: Sada na výrobu domácí kosmetiky

Další tip na vánoční dárek určitě potěší ty, kteří by rádi začali s výrobou vlastní kosmetiky. Již připravené sady jsou skvělým dárkem pro milovníky DIY. Obsahují vše potřebné k tomu, aby udělal obdarovaný krok k výrobě vlastního balzámu na rty, tělových výrobků nebo také dekorativní kosmetiky. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo už dávno přemýšlel o tom, že by si začal dělat vlastní zkrášlovadla, určitě s tímto dárkem neváhejte. K sadě můžete investovat třeba také do kurzu výroby DIY kosmetiky.

Kurzy na výrobu domácí kosmetiky jsou velmi populární. Můžete je absolvovat také online. Pokud chcete kurz naživo, musíte počítat s větší finanční náročností. Výhodou je ale to, že v celkovém balíčku máte k dispozici také suroviny pro výrobu i produktové obaly. Při online kurzech si musíte potřebné ingredience obstarat sami. Výhodou online kurzu je to, že pro něho nemusíte mít moc prostoru a můžete ho absolvovat v pohodlí domova. Na živém kurzu ale lépe vychytáte konzistenci výrobku a můžete se poradit přímo s lektorem.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1