Udělejte z jarního úklidu funkční posilovací akci?

Udělejte z jarního úklidu funkční posilovací akci?

Jaro už je za chvíli tady a to znamená jediné, že léto je za rohem. To je ideální čas udělat pořádný úklid domácnosti, ale také si trochu zacvičit a posílit své svalstvo. Ať máte formu do plavek. Přečtěte si, jak tyto dvě činnosti spojit a tím ušetřit čas a vlastně i peníze. Na často neoblíbený úklid se podívejte jinou optikou.

Okna jako zrcadla

Dbejte na to, aby bylo vše opravdu tip ťop. Při umývání oken si můžete i lehce zaposilovat. Vždy, když umýváte zrovna vrchní část, jděte na špičky. S pohybem dolů si udělejte dřep. Pokud máte oken hodně, budete to pravděpodobně i dobře cítit. K tomuto úklidu patří i umytí žaluzií. Postupujte pěkně od vrchu a pomalu, zaposilujete si ruce. Následně vyperte ještě záclony nebo závěsy a máte část hotovou.

Kuchyň vezměte z gruntu

Posviťte si na každou skulinu, mezeru, šuplík i poličku. Soustřeďte se na pohyb a pravidelně střídejte ruce. Můžete také střídat pohyby - od rovných po krouživé. Umyjte skříně i ze shora. Na to pravděpodobně budete potřebovat schůdky. Vodu s přípravkem si nechejte schválně na zemi, abyste museli po schodech nahoru a dolů. Kdo by si chtěl zacvičit více, může si vytyčit vždy kus, který umyje a po něm schody sejde a opět vyjde. Jak budete důkladně umývat všechny zapomenuté záhyby z minulého úklidu, tak se určitě zapotíte.

I podlahy potřebují péči

Při umývání podlahy i luxování se také občas nadřete. Pomoci tomu můžete, když budete u jednotlivých pohybů dělat výpady. Střídejte levou a pravou nohu a vždy mírně podřepněte. Takto postupujte celým bytem. Účinné na spalování je si místo mopu vzít obyčejnou hadru na podlahu a vytírat ručně (nebo na koštěti). Opět se snažte drhnout pořádně a uvidíte, jak se zahřejete. Pokud můžete použít i fantazii - pusťte si pěknou „skočnou“ hudbu a zavlňte se i v bocích. Uvidíte, jak vám pak budou pasovat letní šaty a sukně.

Vyměňte zimní za jarní

Obměňte výzdobu, ale i šatník. Teplé oblečení schovejte do krabic a dejte na suché a nejlépe i tmavé místo. Jak budete mít krabici plnou, několikrát ji položte a opět zvedněte nad hlavu. Můžete si s ní udělat i nějaký ten dřep. To samé udělejte s krabicemi s výzdobou. Opakujte tolikrát, abyste svaly na rukách aspoň trochu cítili. Čím méně krabic, tím více opakování.

Vyzkoušejte si tento netradiční jarní úklid na vlastní kůži a uvidíte, že i domácí práce mohou být zábava. Cviky různě inovujte a přizpůsobte si je své fyzické kondici. V posilování pak můžete pokračovat i v dalších místnostech bytu.

Nezapomeňte, že úklid se prostě musí udělat, ať vás baví, nebo ne. Zároveň je to skvělá příležitost své tělo protáhnout, posílit a spálit nějakou tu kalorii. Další tipy můžete najít i v našem článku Úklid místo posilovny. A protože se blíží jako, přesuňte svou domácí posilovnu i na zahrádkářské práce! Práce na zahradě totiž spálí víc kalorií než posilovna!

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1