Když zůstane muž doma sám

Když zůstane muž doma sám

„Potřebuji vypadnout nebo se z toho zblázním,“ zavibruje po určité době v hlavě každé ženě, která se stará o domácnost. Od myšlenky je jen kousek k činu a tak netrvá dlouho a zamluví si na nejbližší víkend pěkný wellness pobyt se zklidňující jógou. Ano, jistá úskalí to má. Muž zůstane doma sám!

Scéna 1 - Odjezd

Ačkoli svému partnerovi v pravidelných intervalech hlásíte svůj odjezd, je vaším balením upřímně zaskočen. „Už?“ lehce panikaří: „A kdy se vracíš?“ Vězte, že ať odpovíte cokoli, bude v okamžiku vašeho návratu zaskočen stejně jako teď, když odjíždíte.

Pokud chcete uchovat nějaké zásoby jídla na horší časy, uschovejte je v lednici u sousedky. U vás doma by totiž padly za oběť nočnímu hladu po celodenním hladovění.

Scéna 2 - Kde všichni jsou?

Pokud si opravdu chcete odpočinout, nezkoušejte muže během své absence kontaktovat. Nejen, že budete virtuálně vtažena do domácnosti, ale navíc propadnete zoufalství podpořeného divokou fantazií. Na otázku: „Co se to tam děje?“ zjistíte odpověď po návratu.

Řekněme, že doma právě probíhá zjištění, že tam OPRAVDU nejste. Spolu s vámi zmizely večeře, obědy, snídaně, čisté oblečení, hrnky, talíře, je tam podezřelé ticho a věci jakoby zůstávaly na jednom místě. To je na jednu stranu velmi příjemné. Tedy nalézt věc tam, kde ji nechali, ale na druhou stranu těch věcí je tam čím dál tím víc a je to poněkud nepřehledné. Ale mohou jíst na gauči a drobky smést rovnou na zem, aniž by je někdo sekýroval. Taky prdět a krkat mohou na plný pecky. Po pár dnech zjistí, že ta svoboda taky něco stojí. Došlo už téměř vše (od jídla po oblečení) a špinavé ponožky útočí ze všech koutů podlahy! Je čas zjistit, co se s vámi stalo.

Scéna 3 - Návrat!

Většinou hodinu po té, co přijedete začne muž vyvíjet zdání činnosti, že se chystá uklízet. Ti civilizovanější tuto aktivitu vyvíjejí přibližně v okamžiku, kdy odemykáte dveře. Ano, jsou překvapení, že UŽ jste tady. Snahy varovat muže předem (s myšlenkou, aby se necítili trapně) vzdejte. Oni se trapně cítit nebudou. Jsou jen šokovaní (a to navzdory varování).

Připravte se na to, že už nikdy nenajdete několik příborů, ve vysavači budete muset měnit pytlík 3x během prvního luxování, hadr na podlahu berte jen v rukavicích a ta zvířátka, co běhají po nádobí pojměte jako domácí mazlíky.

Čemu ale věřte je, že vás rád vidí! Muž totiž doufá, že z té jeho džungle opět vytvoříte domov!

Doslov - Nadhled

Milé dámy, vezměme to sportovně. Přeci jenom jsou muži dospělé bytosti, které zvládnou spoustu věcí a bez nich je život zatraceně fádní. A nám přeci po tom odpočinku kontrolka hlásí „přemíru“ energie :-) Nadechněte se (pokud jste ještě po návratu neuklidila, tak raději venku) a s chutí žijte! Dovolenou si uděláte zase za půl roku a do té doby se vám snad tento chaos podaří zvládnout...

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1