Kam se svým domácím mazlíčkem, když jedete na dovolenou?

Kam se svým domácím mazlíčkem, když jedete na dovolenou?

Toužíte po exotické dovolené, ale nevíte, kdo by se vám postaral o psa či kočku, a tak vysněný výlet stále odkládáte? Nemusíte! V dnešní době existuje hned několik řešení.

Pohledem zvířete

Možná vám přijde nefér, abyste si vy někde užívali, zatímco váš pes či kočka budou zavření bůhvíkde a bude se o ně starat někdo cizí. Vězte však, že ne každá dovolená je stejně úžasná pro vás, jako pro zvíře. Už jen samotná cesta pro ně bývá utrpením, dlouhé hodiny v autě či dokonce let v zavazadlovém prostoru není nic, po čem by zvíře toužilo. A třeba právě u koček to platí dvojnásob, protože ty jsou více fixované na své prostředí. Nechte je tak raději doma a z dovolené jim něco hezkého přivezte.

Psí hotel?

Pokud se hlídání neujme někdo z rodiny nebo vašich přátel, máte dvě možnosti, jak se o psího kamaráda v době své nepřítomnosti postarat. Někdy se lze domluvit i s útulkem, či chovnou stanicí, odkud psa máte, že vám ho na pár dní pohlídají. To je ta snazší možnost. Dále pak lze využít profesionální služby.

Jednak jsou to psí hotely, kam psa umístíte. S výběrem si dejte raději pořádně záležet a ideálně si pročtěte reference na internetu. Také se do hotelu dojeďte podívat a zjistěte si, jaký režim váš pes bude mít, co bude jíst, zda bude mít k dispozici veterinární péči, kolikrát denně se bude venčit atd. Některé nabízejí i speciální cvičitelský program. Počítejte však s tím, že hotel je potřeba si rezervovat předem a není to nejlevnější varianta.

Druhou možností je hlídání, kdy si dotyčný vezme psa přímo k sobě domů a stará se o něho po dobu vaší nepřítomnosti. Většinou se jedná například o studenty. Je to lepší v tom, že váš pes není většinou času jen někde zavřený, ale se svým opatrovníkem doslova žije. Na internetu najdete databáze lidí, kteří takové hlídání nabízejí. Je dobré se sejít ještě před předáním psa, aby se seznámili a zjistili jste tak, jestli si vůbec sednou.

Kočičí hlídání

Jak už bylo řečeno výše, kočky většinou špatně snášejí změny, pokud na ně nejsou zvyklé již od malička. Mohou se projevit problémy s jídlem, ale i deprese a hlavně se kočka z cizího prostředí bude snažit utéct. Proto je ideální, když kočky zůstanou doma a někdo za nimi bude docházet, aby je krmil, ale i uklidil záchod či si s nimi pohrál. Takové služby také najdete na internetu. Hodina hlídání vyjde zhruba na 150 Kč. Kvalitní péčí v době vaší nepřítomnosti třeba kočce zamezíte v „úvahách,“ jak se vám pomstít. Ať už by šlo o počůrané boty, nebo rozdrápaný gauč.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1