Vepřová panenka s třešněmi

Vepřová panenka s třešněmi

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • vepřové panenky  500g
  • třešní  300g
  • větší cibuli (šalotku)  1
  • červeného vína  1dcl
  • olej 
  • máslo 
  • med 
  • citron 
  • pepř, sůl 

Postup přípravy

Nasolené a opepřené panenky zatáhněte na oleji a přendejte do zapékací misky. Na másle opečte cibuli a spolu s vypeckovanými třešněmi poté přidejte k masu. V misce si smíchejte víno s medem a citronovou šťávou, opepřete a osolte. Polijte touto šťávou panenky a dejte péct na zhruba 30 minut při 180 stupních celsia. Průběžně polévejte vytvořenou směsí. Poté maso nechte chvíli odpočinout a pak porcujte. Pokud je šťáva příliš řídká, lze zahustit moukou. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Více o tomto červeném ovoci, který lze považovat za elixír mládí, si můžete přečíst zde.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1