Špenát z kopřiv se ztraceným vejcem

Špenát z kopřiv se ztraceným vejcem

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • výhonků a listů mladých kopřiv  800 g
  • cibule  1 ks
  • olivový olej či ghí 
  • muškátový oříšek 
  • vajec  4 ks
  • ocet 
  • sůl, pepř 

Postup přípravy

Kopřivy navršte do cedníku a prolijte je horkou vodou. Přestanou pálit a budete je moci snadno nasekat. Na pánvi rozpusťte máslo nebo olivový olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibuli do růžova. Přidejte posekané kopřivy a trošku vody. Vařte a míchejte přibližně 10 minut, než kopřivy změknou. Hlubší pánev vymažte olejem a nalijte do ní vodu, přibližně 8 cm na výšku. Vodu osolte, přilijte do ní lžíci octa a přiveďte k varu. Vařte ji na mírném plamenu, aby jen zlehka bublala. Do vody opatrně rozklepněte vejce. Použít můžete i naběračku nebo talířek, ze kterého necháte rozklepnuté vejce do vody opatrně sklouznout. Vařte, dokud bílek neztuhne, asi 2–3 minuty. Potom děravou naběračkou vejce vylovte. Na talíř naservírujte horký kopřivový špenát a na něj vejce. V rychlejší variantě můžete vejce přimíchat rovnou do kopřiv na pánvi.

Další tipy k jarnímu jídlelníčku najdete v našem článku Vystartujte do nové sezóny: Odlehčete svůj jídelníček.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1