Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Salát s červenou řepou, špenátem a grepem

Publikováno: 16.10.2018

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Červená řepa, i když se s ní v české kuchyni nesetkáváme moc často, patří mezi nejzdravější potraviny. Je bohatá na vitamíny a minerály, tak si z ní pojďme připravit tento netradiční salát, který se ve vaší rodinné kuchařce jistě brzy zabydlí.

Co budete potřebovat

  • 1-2 ks
    červené řepy
  • čerstvý listový špenát
  • 1
    menší grep
  • mungo fazolky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Červenou řepu chvíli povaříme nebo upečeme v troubě, aby byla měkká. Pak jí oloupeme a nakrájíme na nudličky, přidáme lístky špenátu. Grep oloupeme a vykrájíme dílky tak, abychom měli čistou dužinu. Smícháme s řepu a špenátem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a na ozdobu můžeme posypat mungo fazolkami.

Zajímá Vás, jaké vitamíny červená řepa obsahuje? Dozvíte se to třeba v článku Kořenová zelenina aneb skryté poklady pod zemí.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)