Rajčata plněná kuskusem

Rajčata plněná kuskusem

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • kuskusu  1 hrnek
  • vývaru  2 hrnky
  • natě jarní cibulky  2 ks
  • česneku  2 stroužky
  • větších zralých rajčat  8 ks
  • balkánského sýra  120 g
  • hladkolisté petrželky  2 snítky
  • mletý černý pepř, sůl 
  • římský kmín dle chuti 

Postup přípravy

Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela, a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte. Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 minut odstát. Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou nať jarní cibulky a petrželku a nadrolte balkánský sýr. Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu dužiny, kterou jste vydlabali z rajčat. Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte asi 10–15 minut při teplotě 180 °C.

Podávejte s celozrnným pečivem.

Jaký další přínos má tato zelenina pro naše zdraví, si můžete přečíst v článku Rajčata pro zdravé srdce.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1