Quinoový salát s okurkou a feta sýrem

Quinoový salát s okurkou a feta sýrem

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • quinoy  185 g
  • menší salátové okurky  2 - 3 ks
  • ředkviček  1 svazek
  • sýru feta  150 g
  • olivového oleje  4 PL
  • česneku  2 stroužky
  • citronové šťávy  3 PL
  • bílého vinného octa  1 PL
  • mořská sůl, pepř 
  • nasekaného kopru  1 hrst
  • nasekaných listů máty  2 PL

Postup přípravy

Uvařte quinou podle návodu na obale a nechte ji vychladnout. Připravte si dresink smícháním propasírovaného česneku, olivového oleje, citronové šťávy, octa a dostatku soli. Dresink ochutnejte a případně ještě dochuťte solí i podle toho, jak moc je slaný sýr, který jste koupili. Očistěte a nakrájejte si okurku i ředkvičky na středně tenké plátky a smíchejte je ve střední míse s vychladlou quinoou. Do salátu vmíchejte také bylinky a rozdělte porce na talíře. Na závěr vše polijte dresinkem a případně posypejte čerstvě mletým pepřem.

Další tipy, jak se na jaře stravovat naleznete v našem článku Vystartujte do nové sezóny: Odlehčete svůj jídelníček.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1