Polévka z červené čočky s tuňákem

Polévka z červené čočky s tuňákem

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • červené čočky  280g
  • zeleninový vývar 
  • rostlinného oleje  2 lžíce
  • cibule  65g
  • smetany (33%)  200ml
  • tuňáka v oleji  100g
  • sůl 

Postup přípravy

Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibulku a přisypte červenou čočku, kterou jemně orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a povařte krátce doměkka. Když je čočka měkká, vše rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte smetanou. Na závěr přidejte zcezeného tuňáka a dle chuti dosolte. 

Pokud vás recept zaujal a rádi byste si nejen o červené čočce přečetli víc, přejděte na článek Luštěniny patří do zdravého jídelníčku.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1