Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Plněný pórek

Publikováno: 19.6.2019

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Patří do našeho jídelníčku už odnepaměti, přesto mnohdy zapomínáme na to, jak přínosný je pórek pro naše zdraví. Proto si ho dopřejte tak často, jak jen je to možné. Připravit si ho můžete třeba podle následujícího receptu.

Co budete potřebovat

  • 1 - 2 ks
    pórku
  • 300 g
    mletého masa (hovězí a vepřové)
  • 1
    vejce
  • 1
    cibule
  • 1 stroužek
    česneku
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • bylinky

Návod na přípravu

Bílou část na pórku rozkrájíme příčně na několik dílů o velikosti cca deseti centimetrů. Chceme, aby nám vznikly jakési trubičky, které budeme plnit. Z pórku vyndáme střed, aby bylo kam vložit náplň. Tyto zbytky lze rozkrájet a použít do směsi mletého masa místo cibule a nebo při pečení vložit do pekáče pod maso. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte vajíčko, česnek, cibuli a bylinky, sůl, pepř a podle potřeby zahustěte strouhankou. Dobře promíchejte a naplňte touto směsí pórek. Podlijte vodou a přikryjte pokličkou. Pečte zhruba 45 minut při 180° C.

O tom, jaké vitamíny a minerální látky pórek obsahuje, a co vše z něj můžeme připravit, se dočtete zde.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)