Plněný pórek

Plněný pórek

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • pórku  1 - 2 ks
  • mletého masa (hovězí a vepřové)  300 g
  • vejce  1
  • cibule  1
  • česneku  1 stroužek
  • strouhanka 
  • sůl, pepř 
  • bylinky 

Postup přípravy

Bílou část na pórku rozkrájíme příčně na několik dílů o velikosti cca deseti centimetrů. Chceme, aby nám vznikly jakési trubičky, které budeme plnit. Z pórku vyndáme střed, aby bylo kam vložit náplň. Tyto zbytky lze rozkrájet a použít do směsi mletého masa místo cibule a nebo při pečení vložit do pekáče pod maso. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte vajíčko, česnek, cibuli a bylinky, sůl, pepř a podle potřeby zahustěte strouhankou. Dobře promíchejte a naplňte touto směsí pórek. Podlijte vodou a přikryjte pokličkou. Pečte zhruba 45 minut při 180° C.

O tom, jaké vitamíny a minerální látky pórek obsahuje, a co vše z něj můžeme připravit, se dočtete zde.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1