Mrkvová pomazánka s tofu

Mrkvová pomazánka s tofu

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • velkých mrkví  5
  • menšího celeru  1/2
  • tofu (natural nebo marinované)  200 g
  • lahůdkového droždí  2 lžíce
  • sůl, pepř 
  • citronová šťáva 
  • majonéza dle chuti 

Postup přípravy

Mrkev a celer očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Následně i tofu. Vše smícháme, přidáme lahůdkové droždí, osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citronu a přidáme majonézu (množství dle požadované konzistence). Pomazánka výborně chutná namazaná na opečeném toustovém chlebu.

Tip: Máte-li k dispozici domácí vajíčka, můžete si majonézu připravit i sami doma. Jak na to? Do úzké vyšší nádoby si dejte 2 žloutky, přidejte sůl, lžičku octa a mixujte ponorným mixérem. Postupně pomalu za stálého mixování přilévejte ca 10 lžic olivového oleje. Majonéza je hotová během chvilky.

Zajímá-li vás, jaké zdravotní benefity tato pomazánka nabízí, podívejte se na náš článek 3 pomazánky pro vaše zdraví. Kromě zajímavých informací najdete v článku i další 2 recepty na zdravé pomazánky, a to konkrétně pomazánku z červené řepy a česnekovou pomazánku.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1