Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Mrkvová pomazánka s tofu

Publikováno: 9.3.2021

Nízká
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Tip na dobrou, a navíc zdravou pomazánku se vždycky hodí. Připravte si s námi ke svačině nebo k večeři tuto rychlou mrkvovou pomazánku.

Co budete potřebovat

  • 5
    velkých mrkví
  • 1/2
    menšího celeru
  • 200 g
    tofu (natural nebo marinované)
  • 2 lžíce
    lahůdkového droždí
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • majonéza dle chuti

Návod na přípravu

Mrkev a celer očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Následně i tofu. Vše smícháme, přidáme lahůdkové droždí, osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citronu a přidáme majonézu (množství dle požadované konzistence). Pomazánka výborně chutná namazaná na opečeném toustovém chlebu.

Tip: Máte-li k dispozici domácí vajíčka, můžete si majonézu připravit i sami doma. Jak na to? Do úzké vyšší nádoby si dejte 2 žloutky, přidejte sůl, lžičku octa a mixujte ponorným mixérem. Postupně pomalu za stálého mixování přilévejte ca 10 lžic olivového oleje. Majonéza je hotová během chvilky.

Zajímá-li vás, jaké zdravotní benefity tato pomazánka nabízí, podívejte se na náš článek 3 pomazánky pro vaše zdraví. Kromě zajímavých informací najdete v článku i další 2 recepty na zdravé pomazánky, a to konkrétně pomazánku z červené řepy a česnekovou pomazánku.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)