Mrkev a celer očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Následně i tofu. Vše smícháme, přidáme lahůdkové droždí, osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citronu a přidáme majonézu (množství dle požadované konzistence). Pomazánka výborně chutná namazaná na opečeném toustovém chlebu.
Tip: Máte-li k dispozici domácí vajíčka, můžete si majonézu připravit i sami doma. Jak na to? Do úzké vyšší nádoby si dejte 2 žloutky, přidejte sůl, lžičku octa a mixujte ponorným mixérem. Postupně pomalu za stálého mixování přilévejte ca 10 lžic olivového oleje. Majonéza je hotová během chvilky.
Zajímá-li vás, jaké zdravotní benefity tato pomazánka nabízí, podívejte se na náš článek 3 pomazánky pro vaše zdraví. Kromě zajímavých informací najdete v článku i další 2 recepty na zdravé pomazánky, a to konkrétně pomazánku z červené řepy a česnekovou pomazánku.