Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Letní crumble. Ovoce s drobenkou a plátky mandlí

Publikováno: 17.8.2021

Nízká
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Hledáte-li ideální recept na letní moučník, zkuste sáhnout po zapečeném ovoci pod vrstvou drobenky, vonícím po skořici a mandlích. Použijte ovoce, které máte rádi. Mohou to být broskve, maliny, ostružiny, borůvky, nebo později jablka či švestky. Fantazii se meze nekladou a navíc, pokaždé díky tomu vykouzlíte trochu jiný dezert.

Co budete potřebovat

  • 500 g
    letního ovoce
  • 1 lžička
    skořice
  • 200 g
    toustového chleba
  • 100 g
    másla
  • 50 g
    třtinového cukru
  • 50 g
    mandlových plátků
  • zakysaná smetana na podávání

Návod na přípravu

Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravovat prakticky po celé léto s ovocem, které vám na zahrádce právě dozrálo. V tuto dobu tak můžeže vyzkoušet například dokonalou kombinaci broskví a malin. Postup je velmi jednoduchý.

Broskve nakrájíme na menší kousky, maliny necháme vcelku. Ovoce promícháme se skořicí a vložíme do zapékací misky (velikost přibližně 20x20 cm). 

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Okraje toustového chleba odřízneme a střídu rozemeleme v mixéru. Přisypeme třtinový cukr a společně ještě krátce promixujeme. Přendáme do mísy, přidáme změklé máslo a vytvoříme drobenku. Tu navrstvíme na ovoce a posypeme plátky mandlí. 

Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut až nám povrch krásně zrůžoví. 

Podáváme ještě teplé s pořádnou porcí zakysané smetany (nebo domácí zmrzliny). 

Tip: Na podzim si tuto dobrotu můžete připravit z jablíček, k nimž přidáte rozinky a variance na žemlovku je na světě!

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)