Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravovat prakticky po celé léto s ovocem, které vám na zahrádce právě dozrálo. V tuto dobu tak můžeže vyzkoušet například dokonalou kombinaci broskví a malin. Postup je velmi jednoduchý.
Broskve nakrájíme na menší kousky, maliny necháme vcelku. Ovoce promícháme se skořicí a vložíme do zapékací misky (velikost přibližně 20x20 cm).
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Okraje toustového chleba odřízneme a střídu rozemeleme v mixéru. Přisypeme třtinový cukr a společně ještě krátce promixujeme. Přendáme do mísy, přidáme změklé máslo a vytvoříme drobenku. Tu navrstvíme na ovoce a posypeme plátky mandlí.
Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut až nám povrch krásně zrůžoví.
Podáváme ještě teplé s pořádnou porcí zakysané smetany (nebo domácí zmrzliny).
Tip: Na podzim si tuto dobrotu můžete připravit z jablíček, k nimž přidáte rozinky a variance na žemlovku je na světě!
Zdroj fotografie: Shutterstock.com