Letní crumble. Ovoce s drobenkou a plátky mandlí

Letní crumble. Ovoce s drobenkou a plátky mandlí

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • letního ovoce  500 g
  • skořice  1 lžička
  • toustového chleba  200 g
  • másla  100 g
  • třtinového cukru  50 g
  • mandlových plátků  50 g
  • zakysaná smetana na podávání 

Postup přípravy

Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravovat prakticky po celé léto s ovocem, které vám na zahrádce právě dozrálo. V tuto dobu tak můžeže vyzkoušet například dokonalou kombinaci broskví a malin. Postup je velmi jednoduchý.

Broskve nakrájíme na menší kousky, maliny necháme vcelku. Ovoce promícháme se skořicí a vložíme do zapékací misky (velikost přibližně 20x20 cm). 

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Okraje toustového chleba odřízneme a střídu rozemeleme v mixéru. Přisypeme třtinový cukr a společně ještě krátce promixujeme. Přendáme do mísy, přidáme změklé máslo a vytvoříme drobenku. Tu navrstvíme na ovoce a posypeme plátky mandlí. 

Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut až nám povrch krásně zrůžoví. 

Podáváme ještě teplé s pořádnou porcí zakysané smetany (nebo domácí zmrzliny). 

Tip: Na podzim si tuto dobrotu můžete připravit z jablíček, k nimž přidáte rozinky a variance na žemlovku je na světě!

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1