Hruškové muffiny se skořicí

Hruškové muffiny se skořicí

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
12

Co budete potřebovat

  • hladké mouky  200 g
  • moučkového cukru  100 g
  • vanilkový cukr  1
  • balíčku prášku do pečiva  1/2
  • vejce  2
  • smetany (33%)  150 ml
  • povoleného másla  120 g
  • hrušek  3 ks
  • lžička skořice  1
  • špetka soli 

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, skořici a vše důkladně promícháme. Pak přidáme tekuté složky: smetanu (měla by mít pokojovou teplotu), vlažné máslo a vejce. Vymícháme do hladkého těsta. Hrušky oloupeme a nastrouháme. Přidáme k těstu. To rozdělíme do vymazaných formiček (plníme zhruba do dvou třetin) a pečeme zhruba na 180 stupňů Celsia cca 20 minut.

Více o tomto podzimním ovoci se dozvíte zde.

 

Ochutnali jste?

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1