V hrnci rozehřejte olej nebo rozpusťte sádlo, na něj dejte nakrájenou cibulku a restujte dozlatova. Přidejte koření a nechte ho rozvonět. Hlídejte, aby se nepřipálilo. Červená paprika by mohla zhořknout. Mírně opečte i česnek, aby se uvolnila jeho chuť. Přisypte nakrájenou hlívu a chvíli ji opékejte. Jakmile se vám bude zdát hlíva dostatečně orestovaná, přidejte vývar. Ten osolte (pokud není ještě dostatečně slaný) a pořádně promíchejte.
Ke směsi přidejte nastrouhanou bramboru a vařte dokud se úplně neztratí a guláš se nezahustí. Během toho by vám měly i houby krásně změknout. Pokud se vyvaří velké množství tekutiny, dolijte vývarem nebo vodou. Nakonec dochuťte majoránkou a jezte samostatně nebo s chlebem.
Pokud chcete vědět o hlívě a dalších zdravých houbách více, pokračujte zde.