Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Obtížnost
Běžná

Co budete potřebovat

  • nadrobno nakrájené cibule  200 g
  • oleje nebo sádla  1 lžíce
  • mleté sladké papriky  2 lžíce
  • chilli dle chuti 
  • drceného česneku  1 stroužek
  • hlívy ústřičné  300 g
  • vývaru  1/2 l
  • sůl 
  • majoránka 
  • větší brambora  1

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte olej nebo rozpusťte sádlo, na něj dejte nakrájenou cibulku a restujte dozlatova. Přidejte koření a nechte ho rozvonět. Hlídejte, aby se nepřipálilo. Červená paprika by mohla zhořknout. Mírně opečte i česnek, aby se uvolnila jeho chuť. Přisypte nakrájenou hlívu a chvíli ji opékejte. Jakmile se vám bude zdát hlíva dostatečně orestovaná, přidejte vývar. Ten osolte (pokud není ještě dostatečně slaný) a pořádně promíchejte.

Ke směsi přidejte nastrouhanou bramboru a vařte dokud se úplně neztratí a guláš se nezahustí. Během toho by vám měly i houby krásně změknout. Pokud se vyvaří velké množství tekutiny, dolijte vývarem nebo vodou. Nakonec dochuťte majoránkou a jezte samostatně nebo s chlebem.

Pokud chcete vědět o hlívě a dalších zdravých houbách více, pokračujte zde.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1