Domácí masový vývar

Domácí masový vývar

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • masa a kostí  1 kg
  • velké cibule  1 ks
  • celeru  1/4
  • mrkve  1 ks
  • petržele  1 ks
  • petrželové natě  1 snítka
  • bobkové listy  2
  • nového koření  5 kuliček
  • pepře  5 kuliček
  • soli  2 ČL
  • slunečnicový olej 

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na maximum a zvolte program grilování. Maso a kosti vyskládejte do pekáče a zakápněte olejem. Promněte je v rukách a vložte do trouby. Pečte dozlatova a v průběhu pečení aspoň jednou obraťte. Po upečení přendejte maso i s výpekem do vysokého hrnce. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na minimum, aby voda jen lehce probublávala. Přidejte sůl a vařte aspoň 3 hodiny. Pak přidejte do vývaru zeleninu a všechno koření a vařte na mírném plameni další hodinu. Na závěr vývar sceďte.

Vývar z kostí lze bez nadsázky označit jako lék. Více si přečtěte v článku Silný domácí vývar – hřeje, chutná a léčí.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1