Červená rajčatová polévka s parmezánem

Červená rajčatová polévka s parmezánem

Obtížnost
Běžná

Co budete potřebovat

  • olivového oleje  1 lžíce
  • cibule  1 ks
  • česneku  2 stroužky
  • oloupaných a nakrájených rajčat (mohou být čerstvá nebo z plechovky)  400 g
  • zeleninového vývaru  500 ml
  • sůl, pepř 
  • bobkový list  1
  • čerstvá či sušená bazalka 
  • zakysaná smetana a parmezán na dozdobení 

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájený česnek a ten už je chviličku necháme zhnědnout, aby nám nezhořkl. Opatrně vlijeme rajčata a přidáme zeleninový vývar. Vhodíme bobkový list a vaříme zhruba 15 minut. Na závěr ochutíme pepřem, solí, můžeme přidat bazalku.

Po naservírování na talíř polijeme smetanou a zasypeme parmezánem. Ten můžeme dát i na tousty, které můžeme k polévce ideálně servírovat.

Dobrou chuť!

O účincích červených potravin píšeme také tady.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1