Bulgurové rizoto

Bulgurové rizoto

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • bulguru  200 g
  • kuřecí nebo zeleninový vývar 
  • červená cibule  1
  • stroužky česneku  1-2
  • menší cuketa  1
  • kuřecích prsou  2 ks
  • sýr gouda 

Postup přípravy

Bulgur před vařením 3x pořádně propláchněte. Následně povařte ve vývaru či bujónu. Vývaru dejte tolik, aby byl zhruba 1 cm nad bulgurem a úplně ho vyvařte. Bulgur trochu hlídejte, aby se vám nespálil v momentě, kdy se všechen vývar vyvaří. Bude to trvat zhruba 15 - 20 minut. Ochutnejte, zda je měkký. Případně přidejte ještě trochu vývaru.

Mezi tím si nakrájejte červenou cibuli na malé kousky, česnek na tenké plátky a maso (nebo ho můžete nahradit pouze slaninu) také na menší kousky. Z cukety udělejte kostičky. Dejte na pánev (doporučuji wok) olej a udělejte na něm cibulku, přidejte česnek a nechte chvíli orestovat. Do pánve vložte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Přidejte kousky cukety a restujte až do změknutí.

Jak se dovaří bulgur, přesypte ho do pánve k ostatním surovinám. Zamíchejte tak, aby byly všechny ingredience mezi sebou rovnoměrně promíseny. Přidejte goudu do ještě teplé směsi a míchejte, dokud neroztaje a nestanou se z ní pouhá vlákna. Servírujte a na talíři posypte petrželkou na zkrášlení.

Chcete-li o této obilovině vědět více, čtěte zde.

Ochutnali jste?

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1