Bulgur před vařením 3x pořádně propláchněte. Následně povařte ve vývaru či bujónu. Vývaru dejte tolik, aby byl zhruba 1 cm nad bulgurem a úplně ho vyvařte. Bulgur trochu hlídejte, aby se vám nespálil v momentě, kdy se všechen vývar vyvaří. Bude to trvat zhruba 15 - 20 minut. Ochutnejte, zda je měkký. Případně přidejte ještě trochu vývaru.
Mezi tím si nakrájejte červenou cibuli na malé kousky, česnek na tenké plátky a maso (nebo ho můžete nahradit pouze slaninu) také na menší kousky. Z cukety udělejte kostičky. Dejte na pánev (doporučuji wok) olej a udělejte na něm cibulku, přidejte česnek a nechte chvíli orestovat. Do pánve vložte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Přidejte kousky cukety a restujte až do změknutí.
Jak se dovaří bulgur, přesypte ho do pánve k ostatním surovinám. Zamíchejte tak, aby byly všechny ingredience mezi sebou rovnoměrně promíseny. Přidejte goudu do ještě teplé směsi a míchejte, dokud neroztaje a nestanou se z ní pouhá vlákna. Servírujte a na talíři posypte petrželkou na zkrášlení.
Chcete-li o této obilovině vědět více, čtěte zde.