
Batáty oloupejte a dejte vařit zhruba na 15 minut (doměkka). Poté je nechte vychladnout, propasírujte či rozmixujte a smíchejte se solí a moukou, dokud vám nevznikne vláčné těsto, které se nelepí. Z něho tvořte malé nočky. Ty vložte do vroucí vody a počkejte, dokud nevyplavou nahoru.
Mezitím si připravte i omáčku. Na másle orestujte najemno nakrájenou šalotku, poté přidejte česnek a nechte ho jen jemně provonět. Přidejte pokrájené žampiony a zalijte bílým vínem. To nechte odpařit a přilijte smetanu. Dochuťe solí a pepřem. Případně se hodí i hrstička bylinek, jako je třeba petrželka.
Poté už stačí zalít noky omáčkou a posypat dle chuti sýrem.
Dobré chutnání!
Chcete-li se o batátách dozvědět více, pokračujte zde.