Batátové nočky se žampionovou omáčkou

Batátové nočky se žampionovou omáčkou

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • batátů  600 g
  • hladké mouky  1,5 hrnku
  • soli  špetka
  • šalotka  1
  • másla  2 lžíce
  • žampionů  250 g
  • smetany ke šlehání  150 ml
  • bílého vína  100 ml
  • česneku  1 stroužek
  • sůl, pepř 
  • parmazán na posypání 

Postup přípravy

Batáty oloupejte a dejte vařit zhruba na 15 minut (doměkka). Poté je nechte vychladnout, propasírujte či rozmixujte a smíchejte se solí a moukou, dokud vám nevznikne vláčné těsto, které se nelepí. Z něho tvořte malé nočky. Ty vložte do vroucí vody a počkejte, dokud nevyplavou nahoru.

Mezitím si připravte i omáčku. Na másle orestujte najemno nakrájenou šalotku, poté přidejte česnek a nechte ho jen jemně provonět. Přidejte pokrájené žampiony a zalijte bílým vínem. To nechte odpařit a přilijte smetanu. Dochuťe solí a pepřem. Případně se hodí i hrstička bylinek, jako je třeba petrželka.

Poté už stačí zalít noky omáčkou a posypat dle chuti sýrem.

Dobré chutnání!

Chcete-li se o batátách dozvědět více, pokračujte zde.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1