Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Batátové nočky se žampionovou omáčkou

Publikováno: 29.11.2019

Nízká
Markéta Veselá

Redaktorka

Více o autorovi

Mluví se o nich stále častěji a stávají se vcelku běžnou součástí moderních receptů. Zkuste přijít na chuť batátům i vy.

Co budete potřebovat

  • 600 g
    batátů
  • 1,5 hrnku
    hladké mouky
  • špetka
    soli
  • 1
    šalotka
  • 2 lžíce
    másla
  • 250 g
    žampionů
  • 150 ml
    smetany ke šlehání
  • 100 ml
    bílého vína
  • 1 stroužek
    česneku
  • sůl, pepř
  • parmazán na posypání

Návod na přípravu

Batáty oloupejte a dejte vařit zhruba na 15 minut (doměkka). Poté je nechte vychladnout, propasírujte či rozmixujte a smíchejte se solí a moukou, dokud vám nevznikne vláčné těsto, které se nelepí. Z něho tvořte malé nočky. Ty vložte do vroucí vody a počkejte, dokud nevyplavou nahoru.

Mezitím si připravte i omáčku. Na másle orestujte najemno nakrájenou šalotku, poté přidejte česnek a nechte ho jen jemně provonět. Přidejte pokrájené žampiony a zalijte bílým vínem. To nechte odpařit a přilijte smetanu. Dochuťe solí a pepřem. Případně se hodí i hrstička bylinek, jako je třeba petrželka.

Poté už stačí zalít noky omáčkou a posypat dle chuti sýrem.

Dobré chutnání!

Chcete-li se o batátách dozvědět více, pokračujte zde.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)