Nejprve si zvlášť v misce či talíři rozmačkejte banány vidličkou na jemnou kašičku. Do větší misky, v níž můžete mixovat, si dejte žloutky a cukr a vše vyšlehejte do pěny. Ze zbývajících bílků si udělejte sníh. Do vajec s cukrem zašlehejte změklé máslo a banány. Pokud chcete těsto hnědé, lze v tento okamžik přidat i lžíci kakaa. Banány se zbylou směsí šleháme, dokud nezmizí větší hrudky. Poté postupně přidáme mouku, těsto by mělo mít stále mírně tekutou konzistenci, aby šlo vylít do vymazaných formiček. Na závěr přidáme prášek do pečiva a sníh, který již zapracujeme jen ručně pomocí vařečky.
Tip: Do těsta navíc můžete před pečením zamíchat vše, co vám chutná. Například sušené ovoce, kousky čokolády, oříšky, semínka apod.
Pečeme zhruba 15 minut na 180 stupňů (vyzkoušíme pomocí špejle, zda se těsto nelepí). Poté necháme vychladnou a podáváme.
Více se o banánech a jejich vlivu na naše zdraví dočtete v našem článku Nakoukněte banánům pod slupku.
Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com