Jak zahnat v létě nudu?

Jak zahnat v létě nudu?

Navštívili už jste všechny hrady a zámky v okolí? Na kole není kam jet a vás nenapadá, co v horkých letních měsících podniknout? Nechte se inspirovat.

Na chvíli kapitánem lodi

Jestliže jste vždy snili o tom, že si pořídíte jachtičku, můžete si o prázdninách tento sen splnit. I když tedy jen na chvíli. Pronajmutí menší jachty třeba na víkend vyjde okolo pěti tisíc korun. Na menší plavidlo vám bude stačit zaškolení, co se týče řízení. Na větší loď byste však potřebovali speciální řidičské oprávnění.

Naučte se surfovat v Čechách

I když v našich končinách moře a pořádné vlny nenajdete, naučit se surfovat i přesto můžete. V Praze totiž existuje surfařský trenažér. Vzhledem k ceně jedné lekce však nepočítejte s tím, že tam budete trávit celé dny. Hodina pro jednu osobu vyjde na zhruba osmnáct set korun českých. V ceně je zahrnuto zapůjčení vybavení a také instruktor, který se vám celou dobu věnuje.

Ochlazení najdete pod zemí

Pokud už vás horké počasí nebaví a toužíte po opravdovém osvěžení, vydejte se do Moravského krasu. Ve zdejších jeskyních se stálá teplota pohybuje kolem osmi stupňů celsia. Proto se rozhodně nedoporučuje navštěvovat je jen v kraťasech a tričku. Nejzajímavější z jeskyní je Punkevní, při jejíž prohlídce se podíváte i na dno propasti Macocha a svezete se na podzemní řece Punkvě. Doporučujeme si svou návštěvu předem rezervovat na konkrétní čas.

Protáhněte i mozek

Plavání, kolo, brusle a další letní sporty vám dají pěkně do těla. Myslete ale někdy i na hlavu, tedy přesněji řečeno na mozkové závity a nenechte je zakrnět. Hlavičku si s i dětmi můžete lámat například v IQ parcích v Praze či Liberci. Bavit nejen děti ale i dospělé budou i zahradní labyrinty a bludiště na zámku Loučeň.

Kurz přežití

Jestliže jste zastáncem spíše aktivnějšího či adrenalinového odpočinku, zkuste absolvovat kurz přežití v přírodě. Většinou trvá celý víkend a naučíte se například jak rozdělat oheň, jak si najít potravu a zorientovat se v neznámém prostředí. Cena takového kurzu se pohybuje zhruba kolem čtyř tisíc korun na osobu.

Když počasí na výlety není

Ne vždycky čas a finance přejí tomu, abychom někde výletili. I doma se ale dá dobře zabavit. Pokud už vás nic nenapadá, přenechte iniciativu dětem. Poraďte jim, ať si zkusí udělat skleničku přání a tipů na to, co by je bavilo dělat. Do zavařovací sklenice si na papírky napíší svá přání a nápady a pak už stačí každý den něco vylosovat. Ne všechna přání budou realizovatelná, ale mohou být dobrou inspirací.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1