Domácí pleťové masky z avokáda

Domácí pleťové masky z avokáda

Obrovskou výhodou domácích pleťových masek je to, že ingredience na jejich výrobu máte téměř vždy po ruce. Pokud chcete dopřát pleti v chladných měsících pořádnou dávku hydratace, stačí jen zajít do spíže. Avokádo, superpotravina oblíbená nejen mezi food blogery, udělá s vaší pletí a vlasy zázrak.

Hydratujte!

Jak pečovat o pleť v zimě? Základem je hydratace! Pleťové krémy s lehkou gelovou konzistencí proto nechte v zimě raději odpočívat. V chladných měsících je čas na hutné výživné krémy s vysokým obsahem hydratační složky. Hydratační krémy zabrání nepříjemnému pnutí a zarudnutí pleti. Kvalitní pleťové krémy je vhodné doplnit jednou týdně hydratační pleťovou maskou. Jednou z nejoblíbenějších ingrediencí na výrobu domácí kosmetiky je jednoznačně avokádo.

Proč avokádo?

Avokádo patří mezi superpotraviny s vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Díky obsahu mastných kyselin, vitamínům a minerálům bude pleť po avokádové masce jako znovuzrozená. Ideální je nejen na obličej, ale také na dekolt a krk. Avokádo navíc obsahuje vitamínu E, který přispívá ke zpomalení procesu stárnutí a ochraně buněk před oxidativním stresem. Výsledkem je hydratovaná, rozjasnění, svěží a zdravě vypadající pleť.

Avokádová maska s medem

Pro zralou pleť je avokádová maska ideální volbou. Pleť zjemní, vypne a rozjasní. Potřebovat budete jen půlku zralého avokáda a lžičku medu. Avokádo rozmixujte, přidejte med, naneste na pleť a nechte působit cca 20 minut. Poté důkladně opláchněte a tvář šetrně osušte.

Avokádová maska s jogurtem

Pořádnou dávku hydratace zajistí nejen avokádo, ale také obyčejný bílý jogurt. Avokádo rozmixujte s jogurtem, naneste na pleť a po 20 minutách pleť důkladně opláchněte.

Avokádová maska s ovesnými vločkami

Polovinu avokáda rozmixujte s ovesnými vločkami a naneste na tvář. Po 20 minutách smyjte teplou vodu a osušte.

Avokádo pro zdravé a krásné vlasy

Z avokáda si můžete vyrobit nejen skvělé pleťové masky, ale i masky na vlasy. Maska je vhodná zejména pro vlasy suché s roztřepenými konečky K přípravě budete potřebovat jen zralé avokádo a kokosový olej. Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou a přidejte kokosový olej. Směs vmasírujte do vlasů a nechte působit 20 minut. Poté vlasy důkladně umyjte šamponem. Namísto kokosového oleje lze použít i olivový olej a přidat můžete lžičku medu. Možná budete překvapeni, jaké obyčejné avokádo dokáže s vaší pletí a vlasy zázraky.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1