Jak si přinést Velikonoce domů

Jak si přinést Velikonoce domů

Velikonoce tu budou, ani se nenadějeme. Patří k nim veselé barvy, květiny a zvířata. A přesně to byste měli dostat k vám domů. Podívejte se na naše tipy, jak vyzdobit domácnost, aby na vás dýchla velikonoční nálada.

Základem jsou vajíčka

Vajíčka, skořápky, kraslice, to vše k Velikonocím neodmyslitelně patří. Propojte květinovou výzdobu s vajíčky a zasaďte si sněženky do skořápek. Jednoduše rozbijete vajíčko pouze z jedné strany, žloutek s bílkem vyndáte a dovnitř vložíte hlínu, do které následně zasadíte květinu. Pokud si chcete ušetřit práci, můžete sněženky venku „vyrýpnout” už s hlínou a jenom je do skořápky přemístit. Následně je umístěte na podložku, která má důlky, aby vám pěkně držely. Postačí vám i zastřihnuté a upravené plato na vajíčka.

Velkou parádu samozřejmě udělají i klasické kraslice v košíku či květináči se zelenou trávou. Pokud nemáte kraslice z předchozích let, jejich výroba je skvělá zábava, při které mohou pomáhat děti. Nakonec vám zbude nejen výrobek, ale i krásná vzpomínka na společné chvíle. Vajíčka stačí tzv. vyfouknout, kdy uděláte z každé strany menší dírku. Do jedné pak foukáte a z druhé vytéká bílek se žloutkem. Dělejte to opatrně, vajíčka mají tendenci praskat. Ozdobit si je můžete pomocí nejrůznějších technik - kreslení, lepení provázku či koření, barvení apod. Hotové kraslice vypadají dobře zavěšené na jarních větvičkách.

Pozvěte k sobě zvířátka

K Velikonocům patří některá zvířata více než jiná. Takovým kuřatům, zajíčkům nebo beránkům tento svátek nikdo neodpáře. A vy je můžete využít při výzdobě. Vystříhejte zajíce z barevných papírů a udělejte si z nich veselý velikonoční řetěz. Předloha je velmi jednoduchá. Nakreslíte dvě koule (spodní větší než horní, ale jen o kousek). A k nim uděláte uši. Zda budete zajíčkům kreslit i oči, fousy a podobně, je už jen na vás.

Upečte beránka. Ten má hned několik výhod. Skvěle chutná, dobře vypadá a při pečení krásně provoní byt. Doporučujeme ho péct až pár dní před Velikonoci. U této výzdoby totiž hrozí nejrychlejší zmizení (snězení). Kuřátka se dají koupit ve formě malých opeřených postaviček. Prodávají je za pár korun v papírnictví či květinářství. Stačí je pak postavit někde blízko květin nebo vajíček a vypadají moc hezky.

Provoňte domov květinami

Touto dobou už by neměl být problém sehnat narcisy. Tyto květiny rostou brzy z jara a jsou tak pro velikonoční výzdobu ideální. Když nakombinujete bílé se žlutými, kytice bude vypadat pěkně vesele. Využít můžete ale i dalších jarních květin. Rostou konvalinky, sněženky, tulipány, krokusy, petrklíče a další. Pamatujte, že květin není nikdy dost.

O tom, proč se slaví Velikonoce, jak tradice k nim patří a proč si můžete přečíst v našem článku „Tradice u nás a ve světě.“ Budete překvapeni. A další tipy, jak svůj domov vyjarnit se můžete dočíst také v našem článku „Přivítejte Velikonoce jarní výzdobou.“

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1