Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kostičky slaniny vyškvaříme na pánvi a i s výpekem přendáme do větší misky. Zelí si nakrouháme a přidáme ke slanině. Ve druhé míse si prošleháme 2 vejce s olejem a mlékem. Přidáme sůl (asi tak ½ lžičky), pepř a sladkou papriku (případně i jiné koření dle chuti) a nakonec mouku s kypřicím práškem. Společně promícháme a směs nalijeme do mísy k zelí a slanině. Vše důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Tip: Pokud máte raději kysané zelí, můžete si koláč připravit úplně stejně, jen místo hlávkového zelí použijete zelí kysané (ca ½ kg).
Zdroj ilustrační fotografie: Shutterstock.com