Zelný koláč

Zelný koláč

Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
60 minut

Co budete potřebovat

  • bílého zelí  ½ hlávky
  • slaniny  1 hrnek
  • vejce  2
  • mléka  ½ hrnku
  • oleje  ½ hrnku
  • polohrubé mouky  1 hrnek
  • prášek do pečiva  1
  • sladké papriky  1 lžička
  • sůl, pepř 

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kostičky slaniny vyškvaříme na pánvi a i s výpekem přendáme do větší misky. Zelí si nakrouháme  a přidáme ke slanině. Ve druhé míse si prošleháme 2 vejce s olejem a mlékem. Přidáme sůl (asi tak ½ lžičky), pepř a sladkou papriku (případně i jiné koření dle chuti) a nakonec mouku s kypřicím práškem. Společně promícháme a směs nalijeme do mísy k zelí a slanině. Vše důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Tip: Pokud máte raději kysané zelí, můžete si koláč připravit úplně stejně, jen místo hlávkového zelí použijete zelí kysané (ca ½ kg).

Zdroj ilustrační fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1