Vietnamskou polévku Pho si zamilujete!

Vietnamskou polévku Pho si zamilujete!

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
4
Doba přípravy
300 minut

Co budete potřebovat

  • Hovězí morková kost  2 ks
  • Hovězí maso (plec, kýta)  600 g
  • Rýžové nudle  4 porce
  • Čerstvý zázvor  50-100 g podle chuti
  • Celá skořice  1 kus
  • Koriandr čerstvý  Hrst
  • Cibule  2 ks
  • Jarní cibulka  3 ks
  • Badyán  5 hvězdiček
  • Kardamom  3 tobolky
  • Sůl  špetka
  • Chilli paprička  2 ks
  • Citrón  1 ks
  • Rybí omáčka  5 lžic

Postup přípravy

Máte rádi vietnamskou kuchyni? Pokud ano, určitě už jste ochutnali klasickou vietnamskou polévku Pho, na kterou milovníci asijské kuchyně nedají dopustit. Pho se dělá ve dvou variantách, Pho Ga slepičí a Pho Bo s  hovězím masem. Ačkoliv se polévka ve své domovině podává nejčastěji k snídani, u nás se servíruje především jako oběd, či večeře. A protože do Pho patří čerstvé bylinky, které k létu patří, recept na tenhle voňavý a skvěle chutnající zázrak jsme si pro vás připravili. Jediné, co budete kromě ingrediencí k vaření Pho budete potřebovat, je trpělivost! Pho se vaří 5 až 6 hodin, ale výsledek stojí za to! 

 

Morkové kosti vložte do většího hrnce, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Jakmile dojde k varu, vodu slijte a postup opakujte. Díky tomu bude vývar krásně čirý. Pěnu, která se na hladině bude během vaření tvořit, seberte sběračkou. Polévku nechte vařit velmi zvolna, aby jen lehce probublávala. 

Zatímco se polévka bude vařit, připravte si cibuli, koření a čerstvý, na proužky nakrájený zázvor. Směs koření nasucho opražte na pánvi. 

Jakmile se už na hladině polévky nebude tvořit pěna, vložte do ní opražené koření. Přidejte sůl a polévku nechte táhnout 5 až 6 hodin. Nezapomeňte ovšem dolévat vodu. 

Poté, co je maso doměkka uvařené, nikoliv rozvařené, ho z polévky vyndejte. Těsně před servírováním ho natrhejte na kusy a vložte do větších jídelních misek, společně s uvařenými rýžovými nudlemi. 

Polévku na závěr dle chuti dosolte a přidejte rybí omáčku. Vývarem pak zalijte nudle s masem. 

Nezapomeňte ozdobit chilli papričkou nakrájenou na kolečka a plátkem citrónu. 

Zasypte bohatě čerstvým koriandrem a pak už jen dobrou chuť! 

Autor: Redakce

Zdroj: www.apetitonline.cz

Foto: Unsplash.com 

 

 

 

Ochutnali jste?

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1