Toskánská rajčatová polévka

Toskánská rajčatová polévka

Obtížnost
Nízká
Počet porcí
2

Co budete potřebovat

  • plechovka drcených rajčat  1
  • mrkev  1
  • řapíkatý celer  1
  • celeru  1/2
  • bobkový list  1
  • snítka tymiánu  1
  • sůl, pepř 
  • zeleninového vývaru  1l
  • menší cibule  1
  • stroužky česneku  2
  • bílého vína  1dcl
  • olivový olej 
  • hoblinky parmezánu 

Postup přípravy

  • Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku s česnekem. Až zesklovatí, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou orestujeme až začne chytat barvu.

  • Přidáme bobkový list, tymián a zalijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Po odvaření přidáme rajčata a zalijeme vývarem.

  • Vaříme 40 minut a občas promícháme. Na konci vyndáme bobkový list, rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s hoblinkami parmezánu.

 

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1