Španělská tortilla

Španělská tortilla

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
2

Co budete potřebovat

  • menších brambor  400 g
  • červené cibule  1/2
  • zelené papriky  1 ks
  • červené papriky  1 ks
  • petrželky  1 hrst
  • vejce  4 ks
  • nebo 125 ml soj. nápoje na vaření  40 g ricotty
  • rajčat  2 ks
  • sůl, pepř 

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C.

Na celokovovou pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme dozlatova na tenké plátky nakrájené brambory. Přidáme cibuli a papriky nakrájené rovněž na tenké plátky a krátce společně osmahneme.

Mezitím promícháme vejce, sójový nápoj nebo ricottu, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Směs nalijeme na brambory se zeleninou, uhladíme a doprostřed dáme nakrájená rajčátka.

Dáme do trouby a dopékáme, dokud nejsou vejce hotová.

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1