Slaný koláč chutná teplý i studený! Luxusní francouzský quiche!

Slaný koláč chutná teplý i studený! Luxusní francouzský quiche!

Obtížnost
Nízká
Počet porcí
4
Doba přípravy
45 minut

Co budete potřebovat

  • Celozrnná špaldová mouka  250 g
  • Máslo  125 g
  • Vejce  4
  • Bílý jogurt  1 lžíce
  • Brokolice (lze použít také žampióny, pórek, slaninu)  300 g
  • Jarní cibulky  3 ks
  • Zakysaná smetana  150 g
  • Sýr gouda (lze použít i uzený Eidam)  100 g
  • Olivový olej  na vymazání formy
  • Muškátový oříšek, sůl, pepř  špetka
  • Čerstvé bylinky  (tymián, pažitka, petrželka)

Postup přípravy

Mouku, máslo, 1 vejce, jogurt a sůl zpracujte v těsto, které nechte odležet v lednici alespoň 30 minut. Mezitím povařte krátce brokolici (cca 3 minuty), kterou ihned po uvaření zchlaďte pod proudem studené vody a osušte. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka, sýr na kostičky. Zakysanou smetanu, vejce, ¾ sýru, cib̊ulku, tymián, sůl, pepř a muškátový oříšek smíchejte na náplň. Kulatou formu na koláč vymažte olivovým olejem. Těsto rozprostřete na dno formy a na něj vlijte náplň. Posypte zbylým nastrouhaným sýrem a drobnými růžičkami brokolice. Pečte ve vyhřáté troubě cca 45 minut na 170 ̊ C. Aby se koláč z vrchu nepřipálil, zakryjte ho během pečení alobalem.

A pak už jen Bon Appétit!

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1