Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Podzimní salát z červeného zelí, řepy a jablka

Publikováno: 5.11.2021

20 min.
4 porce
Nízká
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

I když máme saláty většinou spojené s létem a teplým počasím, věřte, že tento si určitě zamilujete i v tomto sychravém období. Najdete v něm totiž typické podzimní suroviny jako je červená řepa, hlávkové zelí a jablíčka.

Co budete potřebovat

  • 300 g
    červeného zelí
  • 150 g
    červené řepy
  • 1
    velké jablko
  • 2 lžíce
    třtinového cukru
  • 2 lžíce
    jablečného octa
  • 1 lžíce
    oleje
  • sůl
  • NA ZÁLIVKU:
    .
  • 200 g
    zakysané smetany
  • 2 lžíce
    nastrouhaného křenu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce
    vlašských ořechů

Návod na přípravu

Červené zelí si nakrouháme najemno, prosolíme a důkladně promačkáme, aby pustilo šťávu. Syrovou červenou řepu a oloupané jablko nastrouháme na struhadle nahrubo. Zelí promícháme s řepou a jablkem, přidáme cukr, ocet a olej (např. olivový) a opět důkladně promícháme. Necháme chvilku odležet, aby se chutě propojily. 

Na zálivku si najemno nastrouháme křen, který promícháme se zakysanou smetanou. Dochutíme solí a pepřem.

Zálivkou přelijeme odleželý salát a povrch bohatě posypeme nahrubo pokrájenými vlašskými ořechy.

Zdroj ilustrační fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)