Podzimní salát z červeného zelí, řepy a jablka

Podzimní salát z červeného zelí, řepy a jablka

Obtížnost
Nízká
Počet porcí
4
Doba přípravy
20 minut

Co budete potřebovat

  • červeného zelí  300 g
  • červené řepy  150 g
  • velké jablko  1
  • třtinového cukru  2 lžíce
  • jablečného octa  2 lžíce
  • oleje  1 lžíce
  • sůl 
  • NA ZÁLIVKU:
  • zakysané smetany  200 g
  • nastrouhaného křenu  2 lžíce
  • sůl, pepř 
  • vlašských ořechů  2 lžíce

Postup přípravy

Červené zelí si nakrouháme najemno, prosolíme a důkladně promačkáme, aby pustilo šťávu. Syrovou červenou řepu a oloupané jablko nastrouháme na struhadle nahrubo. Zelí promícháme s řepou a jablkem, přidáme cukr, ocet a olej (např. olivový) a opět důkladně promícháme. Necháme chvilku odležet, aby se chutě propojily. 

Na zálivku si najemno nastrouháme křen, který promícháme se zakysanou smetanou. Dochutíme solí a pepřem.

Zálivkou přelijeme odleželý salát a povrch bohatě posypeme nahrubo pokrájenými vlašskými ořechy.

Zdroj ilustrační fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1