Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Salát z červené řepy

Publikováno: 24.3.2020

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Červená řepa je významným zdrojem důležitých minerálů, především draslíku, hořčíku, železa, zinku, jodu, manganu a selenu. Obsahuje také kyselinu listovou a spoustu vitaminu C a E. Je vysoce zásaditá, dokáže neutralizovat kyselé prostředí v našem těle, podporuje imunitní systém a bojuje proti virům a bakteriím.

Co budete potřebovat

  • 2 ks
    velké červené řepy
  • 1 ks
    pomeranče
  • 1 ČL
    jablečného octa
  • 1 ČL
    olivového oleje
  • vlašské ořechy
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Čerstvou řepu oloupejte (pokud nechcete mít potřísněné ruce, použijte rukavice). Poté ji nastrouhejte nahrubo. Z pomeranče vymačkejte šťávu, smíchejte se solí, pepřem, jablečným octem a následně s řepou.

Nakonec posypte ořechy a čerstvými koriandrovými lístky. Podávejte s celozrnným pečivem.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)