Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Rychlé smetanové špagety s krevetami

Publikováno: 22.6.2021

Nízká
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Sluníčko a teplé počasí nás láká ven, a proto není divu, že se nikomu nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni při vaření oběda. A protože receptů na rychlý a přitom chutný oběd není nikdy dost, přicházíme i my s jedním, který vám na talíři přistane do 20 minut.

Co budete potřebovat

  • 400 g
    špaget
  • 200 g
    předvařených krevet
  • 2 stroužky
    česneku
  • 2 lžíce
    olivového oleje
  • 1/2 dcl
    suchého bílého vína
  • 150 ml
    smetany ke šlehání
  • sůl, bílý pepř
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá petrželka

Návod na přípravu

Špagety dejte vařit dle návodu a pusťte se do přípravy krevet, protože se jedná vskutku o několikaminutovou záležitost.

Na pánvi si rozpalte 2 lžíce olivového oleje a vložte do něj na plátky nakrájený česnek. Orestujte, ale opravdu jen krátce, aby česnek nezhořkl. Do pánve přidejte krevety (pokud máte mražené, nechte je nejprve povolit), prohřejte a zalijte bílým vínem. Nechte krátce odpařit alkohol a přilijte smetanu a nechte ji zredukovat zhruba na polovinu. Odstavte z ohně, osolte a dochuťte bílým pepřem. Přisypte nasekanou čerstvou petrželku, množstvím nešetřete, ale malou část si ponechte na závěrečné zdobení.

Scezené špagety vložte do pánve, společně vše důkladně pomíchejte a ihned servírujte. Na talíři posypte strouhaným parmazánem a zbytkem petrželky.

Zdroj fotografie v receptu: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)