Špagety dejte vařit dle návodu a pusťte se do přípravy krevet, protože se jedná vskutku o několikaminutovou záležitost.
Na pánvi si rozpalte 2 lžíce olivového oleje a vložte do něj na plátky nakrájený česnek. Orestujte, ale opravdu jen krátce, aby česnek nezhořkl. Do pánve přidejte krevety (pokud máte mražené, nechte je nejprve povolit), prohřejte a zalijte bílým vínem. Nechte krátce odpařit alkohol a přilijte smetanu a nechte ji zredukovat zhruba na polovinu. Odstavte z ohně, osolte a dochuťte bílým pepřem. Přisypte nasekanou čerstvou petrželku, množstvím nešetřete, ale malou část si ponechte na závěrečné zdobení.
Scezené špagety vložte do pánve, společně vše důkladně pomíchejte a ihned servírujte. Na talíři posypte strouhaným parmazánem a zbytkem petrželky.
Zdroj fotografie v receptu: Shutterstock.com