Rybízový koláč z jogurtového těsta

Rybízový koláč z jogurtového těsta

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
8

Co budete potřebovat

  • bílého jogurtu řeckého typu  200 ml
  • vejce  1 ks
  • třtinového cukru  100 g
  • špaldové mouky  120 g
  • prášku do pečiva  2 lžičky
  • soli  špetka
  • rybízu  300 g
  • třtinového cukru  60 g
  • jemných ovesných vloček  60 g
  • hrubé mouky  60 g
  • skořice  1/2 lžičky
  • másla  60 g

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse si vyšleháme cukr s vejcem do pěny, přidáme bílý jogurt. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva a přidáme do mísy, společně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané vyšší koláčové nebo dortové formy. Těsto bohatě posypeme rybízem, použít můžete červený, nebo nakombinovat s černým.

V menší misce si připravíme drobenku. Promícháme cukr s hrubou moukou, ovesnými vločkami, skořicí a solí, přidáme změklé máslo. Vytvoříme drobenku, kterou rovnoměrně posypeme povrch koláče. Takto připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut.

Náš tip: Na koláč můžete přidat ještě tvarohovou vrstvu. Vezměte 1 tvaroh ve vaničce, prošlehejte ho s 1 vejcem a třemi lžícemi třtinového cukru a navrstvěte na těsto, poté posypte rybízem, drobenkou a dejte péct. 

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1