Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Rybízový koláč z jogurtového těsta

Publikováno: 13.7.2021

8 porce
Běžná
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Které ovoce se hodí na koláč více než červený rybíz? Příjemně nakyslá chuť skvěle ladí se sladkým jogurtovým základem, a to vše završuje po skořicí vonící drobenka. Pokud se vám již také sbíhají sliny, upečte si ho s námi hned teď.

Co budete potřebovat

  • 200 ml
    bílého jogurtu řeckého typu
  • 1 ks
    vejce
  • 100 g
    třtinového cukru
  • 120 g
    špaldové mouky
  • 2 lžičky
    prášku do pečiva
  • špetka
    soli
  • 300 g
    rybízu
  • 60 g
    třtinového cukru
  • 60 g
    jemných ovesných vloček
  • 60 g
    hrubé mouky
  • 1/2 lžičky
    skořice
  • 60 g
    másla

Návod na přípravu

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse si vyšleháme cukr s vejcem do pěny, přidáme bílý jogurt. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva a přidáme do mísy, společně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané vyšší koláčové nebo dortové formy. Těsto bohatě posypeme rybízem, použít můžete červený, nebo nakombinovat s černým.

V menší misce si připravíme drobenku. Promícháme cukr s hrubou moukou, ovesnými vločkami, skořicí a solí, přidáme změklé máslo. Vytvoříme drobenku, kterou rovnoměrně posypeme povrch koláče. Takto připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut.

Náš tip: Na koláč můžete přidat ještě tvarohovou vrstvu. Vezměte 1 tvaroh ve vaničce, prošlehejte ho s 1 vejcem a třemi lžícemi třtinového cukru a navrstvěte na těsto, poté posypte rybízem, drobenkou a dejte péct. 

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)