Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Pomazánka z vlašských ořechů

Publikováno: 24.10.2019

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Nejenže vlašské ořechy skvěle chutnají, ale díky vysokému obsahu kvalitních tuků, vitaminů B či E a řadě minerálních látek patří mezi nejzdravější potraviny vůbec. Co si z nich zkusit připravit třeba pomazánku?

Co budete potřebovat

  • 2 hrsti
    vlašských ořechů
  • 1 ks
    bílého tofu
  • 2 lžíce
    rostlinné majonézy
  • 1 lžíce
    citronové šťávy
  • 2 stroužky
    česneku
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Do mixéru vložte vlašské ořechy, rozdrobené tofu, prolisované stroužky česneku, majonézu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše rozmixujte na hrubší pastu. Ideální je, aby ořechy nebyly rozmixované úplně na kaši, ale aby pomazánka obsahovala malé kousky. V případě potřeby můžete přilít i trochu vody.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)