Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Pomazánka z uzené makrely

Publikováno: 23.10.2019

Nízká
Zdenka Jeníčková

Redaktorka

Více o autorovi

Makrela je výborným zdrojem bílkovin a zdravých tuků, které působí příznivě na lidský mozek i srdce. Tak proč si občas nedopřát tuto báječnou pomazánku s makrelou v hlavní roli.

Co budete potřebovat

  • 150 g
    uzené makrely
  • 100 g
    Lučiny
  • 1 ks
    jarní cibulky
  • 2 ks
    vařených vajec
  • 2 lžíce
    plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva

Návod na přípravu

Makrelu zbavte páteře a všech kostí, pak ji rozdrobte na menší kousky. Cibulku pokrájejte na drobná kolečka a přidejte k makrele. Vejce nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte na drobné kousky a vmíchejte do směsi. Přidejte Lučinu, hořčici a dochuťte solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)