Physalis v čokoládě

Physalis v čokoládě

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • mochyně (physalis)  100 g
  • čokolády (ideálně 80%)  100 g
  • mléka  1 PL
  • másla  1 ČL

Postup přípravy

Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme mléko a máslo a vše dobře promícháme. Plody mochyní opatrně otevřeme, aniž bychom je vylupovali z lístků. Lístky obrátíme ke stopce a za ně je potom držíme. Plody by měly být ideálně studené, vyndané právě z ledničky, aby na nich čokoláda zaschla. Poté je namáčíme v čokoládě. Pokud se nedaří přesně podle představ, můžeme namáčení opakovat, až první vrstva zaschne. Pokládáme na pečicí papír a necháme dobře ztuhnout. Poté konzumujeme přímo, nebo lze použít jako ozdobu na dorty či poháry.

Více se o mochyni peruánské neboli physalisu můžete dočíst zde.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

 

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1