Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Obtížnost
Nízká

Co budete potřebovat

  • celý králík  1
  • mrkve  1 ks
  • petržele  1 ks
  • celeru  1/4
  • cibule  600 g
  • slaniny  300 g
  • vody  200 ml
  • sůl, celý pepř 
  • nové koření, bobkový list 

Postup přípravy

Králíka ponechejte vcelku nebo naporcujte nůžkami na drůbež. Odstřihněte zadní stehna, přední nohy a zbytek nařežte na úhledné kousky. Každý kousek osoleného masa obalte tence nakrájenými plátky anglické slaniny. Zbytek slaniny pokrájejte do pekáče pod maso. Omytou a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a vložte pod maso. Na zeleninu naskládejte králičí porce se slaninou a přikryjte nahrubo pokrájenou cibulí. Přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Podlijte 200 ml vody, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte péct do trouby  při teplotě 180 stupňů. Asi po 40 minutách králíka obraťte, všechna zelenina tedy bude pod masem. Už nepřikrývejte. Zvyšte teplotu na 200 stupňů a dopékejte, aby maso zčervenalo. Musí být opečené z obou stran, proto ho obraťte ještě jednou. Asi po 20 minutách bude hotové. Podávejte se zeleninou a výpekem. Jako příloha se hodí brambory či bramborové šišky.

Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1