
Králíka ponechejte vcelku nebo naporcujte nůžkami na drůbež. Odstřihněte zadní stehna, přední nohy a zbytek nařežte na úhledné kousky. Každý kousek osoleného masa obalte tence nakrájenými plátky anglické slaniny. Zbytek slaniny pokrájejte do pekáče pod maso. Omytou a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a vložte pod maso. Na zeleninu naskládejte králičí porce se slaninou a přikryjte nahrubo pokrájenou cibulí. Přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Podlijte 200 ml vody, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte péct do trouby při teplotě 180 stupňů. Asi po 40 minutách králíka obraťte, všechna zelenina tedy bude pod masem. Už nepřikrývejte. Zvyšte teplotu na 200 stupňů a dopékejte, aby maso zčervenalo. Musí být opečené z obou stran, proto ho obraťte ještě jednou. Asi po 20 minutách bude hotové. Podávejte se zeleninou a výpekem. Jako příloha se hodí brambory či bramborové šišky.
Zdroj fotografie v tomto článku: Shutterstock.com