Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Paštika z hlívy ústřičné

Publikováno: 11.8.2021

30 min.
4 porce
Běžná
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Paštiku lze připravit prakticky z jakýchkoli surovin. Jednou z možností je hlíva ústřičná. Pokud jste tuto variantu ještě nevyzkoušeli, nechte se inspirovat naším receptem a uvařte si s námi paštiku z hlívy ústřičné, nebo chcete-li pomazánku z hlívy ústřičné.

Co budete potřebovat

  • 300 g
    hlívy ústřičné
  • 50 g
    vlašských ořechů
  • 1
    menší cibule
  • 50 ml
    portského vína
  • 1 lžička
    tymiánu
  • ¼ lžičky
    mletého nového koření
  • ½ lžičky
    mletého kmínu
  • sůl, pepř

Návod na přípravu

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na pánvi v rozpáleném oleji nebo másle. Jakmile zesklovatí, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, zprudka osmahneme, přisypeme všechno koření. Místo tymiánu můžete použít rozmarýn, majoránku nebo jiné dle svých preferencí. 

Vlijeme portské víno a necháme odpařit. Poté stáhneme plemen a hlívu zhruba 10-15 minut podusíme, před koncem přidáme nasekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme, kdo má rád, může přihodit utřený stroužek česneku.

Směs vložíme do mixéru a umixujeme do konzistence paštiky/pomazánky. Podáváme na opečené bagetce nebo chlebu.

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)