Paštika z hlívy ústřičné

Paštika z hlívy ústřičné

Obtížnost
Běžná
Počet porcí
4
Doba přípravy
30 minut

Co budete potřebovat

  • hlíva ústřičná  300 g
  • vlašské ořechy  50 g
  • menší cibule  1ks
  • portské víno  50 ml
  • tymián  1 lžička
  • mleté nové koření  ¼ lžičky
  • mletý kmín  ½ lžičky
  • sůl, pepř  dle chuti

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na pánvi v rozpáleném oleji nebo másle. Jakmile zesklovatí, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, zprudka osmahneme, přisypeme všechno koření. Místo tymiánu můžete použít rozmarýn, majoránku nebo jiné dle svých preferencí. 

Vlijeme portské víno a necháme odpařit. Poté stáhneme plemen a hlívu zhruba 10-15 minut podusíme, před koncem přidáme nasekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme, kdo má rád, může přihodit utřený stroužek česneku.

Směs vložíme do mixéru a umixujeme do konzistence paštiky/pomazánky. Podáváme na opečené bagetce nebo chlebu.

Zdroj fotografie: Shutterstock.com

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1