Ossobuco s milánským risottem

Ossobuco s milánským risottem

Obtížnost
Náročnější
Počet porcí
2

Co budete potřebovat

  • ossobuco  2ks
  • větší mrkve  2
  • celeru  1/4
  • větší šalotky  2
  • bílého vína  2dcl
  • rajčatového protlaku  250g
  • hladká mouka 
  • olivový olej 
  • sůl, pepř 
  • másla  1/2
  • rýže arborio/carnaroli  200g
  • špetka šafránu 
  • zeleninového vývaru  1l
  • hladkolistá petržel na ozdobu 
  • citron  1
  • hrst parmezánu  1

Postup přípravy

  • Maso obalíme z obou stran v hladké mouce a opečeme na másle. Dáme stranou. Na tuk vložíme mrkev, celer, šalotku a orestujeme do zlatova. Přilijeme víno, necháme zredukovat.

  • Maso vrátíme do hrnce a podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou do měkka cca hodinu.

  • Maso vyndáme, směs rozmixujeme a dochutíme citronovou šťávou.

  • Na másle s olivovým olejem orestujeme na drobno nasekanou šalotku, přidáme rýži, zarestujeme, podlijeme bílým vínem a přiléváme zeleninový vývar. Přidáme šafrán a když je rýže uvařená, vmícháme oříšek másla a hrst parmazánu. Ozdobíme hladkolistou petrželí.

 

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1